7,5 kW kompresör Yıldız-Üçgen yol verme sorunu

Genelde pistonlu kompresörlerde Hava tahliyeli basınç şalterleri kullanılır. Basınç şalteri maksimuma gelince motoru devreden çıkarırken aynı zamanda piston üzerinde bulunan havayı boşaltır. tanktaki hava basıncı düşünçe basınç şalteri motoru devreye sokarken pistonlarda hava olmayacağı için motor boşta kalkmış olur üçgene geçince hava basmaya başlar.

Genelde bu tip kompresörlerde hava tahliye selenoidi yoktur basınc şalteriniz örneğin 4-7 atü arasında ayarlı ise ve 5 atüde elektrik kesintisi olursa veya bir anlık gerilim düşümünde kontaktör bırakıp çekiyorsa motor durduğu için pistonların hava dolu olmasından kalkınamayacaktır. termik açaçaktır bu arada hava boşalmaya devam edecektir. motor devreye girmiyor diye giden eleman panonun sağına soluna basarken termiğide kurmuş olabilir. motorda kalkacak basınca kadar düştüğünden kalkınabilir.

Bunu incelemeni öneririm.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
genelde iki nedenden dolayı pistonlu kompresörlerde kalkışla iligli sorunlar yaşanır..

1- basınç şalteri.
2- tahliye selenoidi arızalanmısa yükte kalkamaz ve termik atar bir süre sonra normale döner.

en kolay yöntem arıza meydana geldiğinde hangi kontak ve ünitenin çalışmadığını tespit etmektr.

Sel valf tahliye test edilerek tespit edilebilir..kontaktör,röle veya basınç şalteri sürekli arıza vermeyebilir..hatanın oluş anında tespit edilmesi gerekir..

aşağıdaki linkte video, pdf şemalar özellikle vidalı kompresörlerle ilgili temel bilgilere ulaşabilirsiniz...tesisat şeması 3D videolar faydalı olacaktır..


www.kompresorservis.org kütüphane kısmına bakınız..[SUP]

e[/SUP]
dalgakıran dks600. koprosör vidalımı pistonlumu
 
öncelikle şunu söyleyelim kompresörün çalışma prensibini iyi bilmen lazım.kompresörlerde bir vida basınç şalteri bulunur.vida tankı dolu ise start almaz. ikincisi yüke boşa alan basınç şalteri vardır. bunuda kontrol et.üçüncüsü zaman rölesini böyle önemli yerlerde sıemens 3rp 1574 yıldız üçgen röle kullan.kesinlikle bunlardan biridir.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Yapmış olduğumuz eski bir fan uygulaması var.7,5 kw motora bağlı irice bir fan var. Motor Yıldız/Üçgen kaldırma gibi bir şansım yok.
Panoda yer yok.Motoru üçgen bağlı direk yolvermeyle 7,5 kwlık kontaktörle kaldırmaya çalıştım.Ama kalkışta yüklü kalkıp bir de kalkış akımı eklenince yüksek akım çekti ve kontaklarım yapıştı.. 15 kw lık kontaktörle çözebilir miyim.
 
bu güçteki bir motoru ya yıldız üçgen yada sürücü kullanarak yol verebilirsin. slm
 
Sürücü de kullanamam...15 kwlık kontaktör aldım.Bugün deneyeceğim. Zaten kalkıştan yüklü olunca yıldız bağlantıda torkun yetmeyeceğini düşünüyorum.
 
Fan uygulamasında Masraf yapmayayım diyorsan fanın hava emiş klepesini kapatarak kaldır. klepe yoksa hava emişine bez cuvalda kapatabilirsin.
kullandığın kontaktörün kaliteside önemli
 
Açıkcası masraf etmekte istemiyorum..ABB kontaktör kullanıyorum. Akşam deneyip görecez..Dananın kuyruğu kopacak. :)
 
Merhba arkadaşlar
7,5 kv yıldız üçgen komprasör bağlantı şemasını ekleyecek arkadşım var mı? (faz koruma rolesiz) şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,261
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst