6v 4ah ışıldak aküyü dc dinamo ile nasıl jarj ederim?

ahmetdnz

Üye
Katılım
10 May 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
küçük bir rüzgar gülü yapıcam bunu dc dinamonun miline bağlıcam ve 6v 4ah aküyü jarj etmek istiyorum fakat rüzgar gülü sabit voltaj vermediği için aküye zarar verebilir diye düşünüyorum kullanacağım degerler tam ne olmalıdır ve dc dinamodan sonra aküyü jarj ederken ne kullanmalıyım ilgilenirseniz sevinirim teşekürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Burada kullanacağın dc dinamonun özellikleri önem arz ediyor. Dinamonun gerilim ve gücü pili dolduracak şekilde uygun olmalıdır. Dinamonun çıkışında regülatör kullanabilirsin.
 
O kadar çok bir şeye gerek yok. ihtiyacın da olacağını sanmıyorum. Elektronikçilerden eski bir teyp motoru al. onlar 9 V oluyor sen çevirdiğin zaman ise 6,5 - 7 V elektrik veriyorlar. onlardan alıp çevirdiğinde verdiği değere bak. sonrasında rüzgar az olduğunda, aküden yiyerek motor rüzgar gülünü döndürmesin diye de bir 3A lık diyot bağlarsın. işin çözülmüş olur.
 
bunun için sana röleli akü şarj devresi lazım.akünün voltajı 7.2 v olduğunda şarjı kesecek. dinamoya gelimide dc veya ac olmasına gerek yok akü şarj devresi kullanacağın için. dinamo ise 9 veya 12 volt 1 veya 2 A verebilecek kapasitede olacak. dinamonun ürettiği elektriği akü şark kontrol devresi kontrol edecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst