65 Kw rezistan için kumanda

ADIDI

Üye
Katılım
22 Ağu 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
65 Kw'lık bir tav fırınımız var. Üç bölge rezistansta her rezistans 100A (220V yıldız bağlı)çekiyor. Hem rezistans ömrünü uzatmak hemde dalgalanmaları önlemek için bu rezistanslara nasıl yol verebiliriz???
Soft startermi tavsiye edrsiniz yoksa tristörmü tavsiye edersiniz. Degerli yorumlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ben tristörle çalıştırmanı tavsiye ederim.
 
Bunun için hangi marka ve hangi modeli önerirsiniz?? Her rezistansa ayrı faz gelecek alt iki rezistans bir termokupl ile üsteki rezistans ise başka bir termokupl ile kumanda edilecek bu durumda bir tristör ile fazları ayrı ayrı kumanda edebilirmiyiz???
 
Grupları, 3x380 volt üç faz olarak bölün, mesela 3 fazlı 3 grup olusdu,
bır termokulp, 3 tıhyröstör ıle yol vermenizi önerırım. >Isı kontrollerde, 2-3 derecelık farklar olsunki, hepsi ayna da devreye girip çıkmasın ve linenere yakın bır düzgünlükde sıcaklık elde edınız..
 
Zeybek ustam cevabınız için teşekkür ederim.Fırına zaten 380 geliyor ama rezistans başına 220 uygulanıyor (yıldız bağlı). tek termokupl olması ısı konrolü için imkansız (fırın boyu 1,30 mt) bir alt bölgede, birde üst bölgede var tristör ve soft starter hiç kullanmadığım için bilgim yok. Bahsettiğiniz üç ader tristör için marka ve model tavsiye edebilirmisiniz veya soft starter kullanabilirmiyiz?? ve bunların maliyeti ne kadar olur.
 
Termokupl, derken, her thyrıstor gurubu için bır termokplu demek ıstedim, yanlıs yazılmıs olabilir, o zaman herbir fazdaki thyristöre, bır termokupl, bir sıcaklık göstergesi monte etmege calısın, ısıları bır kaç derece farklı olursa iyi olur. Aslında thyıstör diyoruz dil alışkanlıgından. AC devrelerde, trıyak ile yol verılır. Marka öneremıyecegım, devamlı kullandıgım malzeme değil. Kataloglardan, gerılım ve akıma göre bakınız.
 
peki 100A'lik bir tristör alsak üç faz giriş yaparak her fazı ayrı ayrı kontrol edebilirmiyiz???
 
kolay gelsin bu gibi uygulamalarda benim cam mozaik imalatı fırınlarında kullandığım özel bir kart var 0-10 vdc girişi ile çalışıyor çıkışta iki tristör den oluşan 3 adet blok grup ile akımı yıldız yada üçgen olarak alıyorsunuz sistem faz açısı kontrolu ile Şebeke senkronlu çalışıyor, çok uzun ömürlü ve güvenilir özellikle böyle bir şey tavsiye ederim
 
peki nasıl bir kart var devre şemasını verebilir misiniz.Ankarada ikamet ediyorsanız görüşebilir miyiz.maliyet hakkında birşey söyleyebilir misiniz.
 
Bence soft starter bu iş için uygun olur. Ben buna benzer bir uygulama için yani 300A'lik bir yükü soft starterle çalıştırıyorum Sorun yok. -Sende termokupl kumandasına bağlı olarak soft starter ile yol verirsen sorun yaşamazsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst