630 kva trafo ve düşük yüklerin kompanzasyonu

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Şantiye şimdilik kapandığından dolayı düşük yüklere göre kompanzasyon yapıyoruz.2-6 arasında sıcaklığa göre açılıp kapanan ısıtıcılar ve 2 tane projektör yanacak olan şantiyemiz için nasıl bir kompanzsyon yolu izlemeliyiz.
Akım trafomuz:75/5 trafo .Çekilen akımlar sobalardan dolayı dengesiz gidiyor .Acaba bu kadar düşük güç çekilmesine rağmen nasıl bir kopmanzasyon izlemeliyiz ya da tavsiye edeceğiniz bu gibi durumlar için bir cihaz mevcutmu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ısıtıcılar zaten ohmik yük çekeceğinden kompanzasyona gerek kalmaz.
iki adet projektör için ise şöyle bir yol takip edebilirsin.
iki projektörde farklı fazlarda endüktif değerlerini ölçerek di faz bir kondansatörü lambalarla beraber devreye alıp çıkarabilirsin.
veya rölen ne marka onu belitmemişsin ama eğer 3 faz 3 akım trofolu ve monofaz yükleri devreye alma özelliği var ise oradanda ayar yapabilirsin
eğer entes ise ayrı ayrı mono faz olarak,başka bir marka ise bir kademeye di faz kondansatör bağlayarak sorunu çözebilirsin.
ölçüm og den yapılıyorsa trafo sabit kondansatörünüde düşünmen lazım onun içinde yaklaşık 18kvar'lık bir sabite ihtiyacın olacak.bu sabit kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanacak.
 
Entes rg3 12cs röle var ve monofaz kondansatörler mevcut 33.3 mf lık yani 0.5 kvar .Ama sanki daha düşük istiyor OGden ölçüm yapıyor ve sabiti 10 Kvar koyunca bile fazla geliyor bu en az %3 olayını ben hiçbir trafoda göremedim zaten hep daha düşük istiyor.
 
Sn Phase, dengesiz yükler için EKM serisi cihazlarımızı öneriyoruz ayrıca, trafonuzun sabitle dengelenememesi hali için Elkomsisden Ahmet Bey ile görüşürseniz, aynı cihazı OG yazılımı ile ve og den akım trafosu ile, AG ye bağlayarak, hem trafonuzu hemde yüklerinizi kompanze edebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst