630 KVA Trafo nun enerjisi AG den mi OG den mi ölçülür?

benim bildiğim kadarı ile 400 kva üzeri yg den ölçüm yapılır.....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam arkadaşlar
bu durum senin seçimine bakar iter OG iter AG ülçersin 630 kva kural yok var olan kural bina tipi olacağı
 
AG - OG den ölçülmesi meselesinde bir madde bir kural bir şartname var mıdır.Sınır değer kaçtır?

Bazıları 400kva dan sonrası OG den ölçülür diyor ama neye göre?


böyle şeylere takılma sen yapman gereken şey şu bir dilekçe yazcan idare sana A.G den mi O.G denmi yoksa Kebandanmı ceryan vercegini söyler ona göre işini yaparsın...
 
El cevap ;

SEDAŞ OG den ölçüm yapılmasını istedi. Enerji müsaade yazısında. 630 kVA sınır değer.Altında AG den Üstünde OG den ölçülür diyebiliriz kesin olarak.
 
Yeni kurulacak tesislerin ölçüm sistemlerinin yerleri konusunda mevzuatta, "Elektrik Piyasasında Kullanılacak Sayaçlar Hakkında Tebliğ" in geçici 4 üncü maddesinin (g) fıkrasında;

"Dağıtım sistemine yüksek gerilim seviyesinden bağlı ve trafo gücü 630 kVA ve üzerinde olan (koyu yazılan ibare 22 Nisan 2011 tarihli ve 27913 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile eklenmiştir.) tüketicinin ölçüm noktaları, tüketici tesislerindeki indirici trafonun giriş tarafında yer alır." hükmü bulunmaktadır.

Tebliğin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımla.
 
Arkadaşlar bizim işletme 400 kva trafolu ve ag den ölçüm yapılıyor acaba og den ölçüm yapılmasını istesek müsaade ederlermi ve bunu yaparsak trafo kaybı masrafından kurtulurmuyuz yani bize ne gibi bir faydası olur.
 
veysel kardeşim og den yapıpta nasıl trafo kaybından kurtuluyorsun. şu anda ag den ölçüm yapıyorsan zaten trafo dan sonra ölçüyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst