630 a merlın gerlın kompak neden patlar

cs-tech

Üye
Katılım
24 Ağu 2007
Mesajlar
385
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar panomuzdaki 630 a kompak sıfır olmasına rağmen iki seferdir patlıyor

neden olabilir yorumlarınızı bekliyorum
 
Şalterden sürekli ve anlık yükselişler olarak kaç amper geçiyor bilginiz var mı?
 
patlamaktan kastınız şalterin düşmesi mi.Yani atması mı? yoksa şalter düşerken gümm diye bir ses çıkması mı?
şalter eğer bozuk değilse akım değerinden fazla akım geçtiği için açar.Şalterin beslediği devreyi kontrol edin bence.Nereyi besliyor ki bu?
 
Sn.cs-tech ,patlama kelimesinden hasarlanıp,kullanılamaz hale gelmesini anlıyorum.Buradan hareket ile şalterin kapasitesinden daha fazla kısa devre akımı geçmesi patlamasına neden olur.Şalterin üst tarafında dışında iyonizasyon oluyo ise bu durumda problem topraklama sistemidir.Örneğin:Bu şalter direk tipi TR panosunda bulunuyor olsun,Parafudr her görev yaptığında veya kuş çarpıldığında AG ana devre kesicide patlar.Böyle durumlarda şaltere giriş çıkışlar arasına perdeler konulmalı iletkenlerin açık kısımları iyi izole edilmelidir.Topraklama için biraz daha ayrıntı verirseniz paylaşımda bulunurum.
Kısadevre akımından kaynaklanıyor ise bunun üzerine gitmek ve şalteri yüksek kesme kapasiteli seçmek gerekir.
 
arkadaşlar önçelikle yorumlarınızdan dolayı hepınıze tesekkurederim
bu kompak 630a dir ve sadeçe 200 amper çekilmektedir patlamasına gelinçe çok ses
çıkartıyor ve tekrar kulllanızmaz hale geliyor
 
hocam bir yerlerde kısa devre oluyor.yoksa neden bozulsun.merlin gerin iyi bir markadır.Kolay bozulmaması lazım.mesela kompanzasyon panosu ise rezonans ihtimalini değerlendir bence.Ayrıca o şalterin görevi değerinden fazla akım çektiğinde devreyi açmak.Bozulması yanlış.Sanırım garanti kapsamında değiştirebilirsin.
Nerede kullanıldığını ve işletmedeki yüklerin tipini de yazarsan belki bir fikir veren olur.Ama ikidir bozuluyorsa beslediği yerde bir sorun var derim ben.
200 amper geçiyor olabilir ama bir an değerinden çok fazla akım geçiyordur.Yok geçmiyor dersen zayıf bir ihtimal olmakla beraber aşırı harmonik varsa ama yüzde 300-400 gibi o da açtırabilir şalteri.
ben de merak ettim şimdi gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.
 
Sayın tknsyn'in dediğine katılıyorum, eğer sorun bu değilse, bunun dışında aklıma gelen ilk sebep harmonikler. Sisteminizi iyi bilen sizsiniz. Burada çeşitli yorumlar yazılmış. Bunlara göre değerlendirmelerini yapabilirsiniz.
 
Arkadaşım sorun büyük anladığım kadarıyla,işletmedeki arızayı bulana kadar sistem girişine triyak koy ve ve kompak özellik deyil termik korumalı yani kısa devre korumalı kompak tercihi yapın işletme voltajı sabitdir lakin akım deyerleri deyişmeli ve fazlar arası dağılım dengesiz ve deyişken olabilir,bir pc mutimetre olsa daha etkin takip edebilirdin sorunda burda galiba,,,,,,dediyim gibi sadece kompak şalteri deyil tüm üniteyi korumaya al derim ve sana TRIYAT 'ı tavsiye ederim.Birde patlayan şebekemi jeneratör kompağımı .Sinüs akımı analize etmeyide tavsiye ederim son ihtimal diyorum.
 
kısa devre de olsa şalterin patlamaması gerekir.büyük ihtimalle işletme ve koruma topraklamasında problem var og den gelen bir arıza şalteri patlatıyor olabilir.
 
1- şeşbeke topraklamasını kontrol ettirin arkadaşın dediği gibi og hatalarında ag ye şok gelebiiyor.
2- eğer yoksa og tarafına mümkünse bir sekonder koruma ve kaçak akım rölesi iave et
3- sistemde 9. ve 13. harmonik %65 in üzerinde olmaması gerekir aksi hade 50 hz ye göre dizayn edilen şalterlerin koruma devreleri hasar görebilr daha tehlikelisi izoasyon sorunları yaratıp (>315 hz gizi enterferans) şalterde fazalr arası manyetik atlamalar meydana getirebilir yada kablolardan aşırı akım çekilmesine neden oabilir.

Sonununuz büyük oranda ya harmonik yada og tarafı toprak kaçağı muhtemel.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst