6000w rezistans dimmerleme ?

nesta34

Üye
Katılım
17 Kas 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
45
maxsımum 6000 wattlık rezıstansı dımmer anahtarla kontrol edebılırmıyım yardımcı olursanız sevınırım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Böyle birşey mümkünmü bilmiyorum.
Bir kontaktör ve termostat kullanarak belirli
ısıya geldiği zaman rezistansı kapatabilirsin.
 
denemek lazım mantiğen olur 40 A triyaklar var size 25 A yeterlı doğrusu bende yapmadım yanliz 40A triyaklarla trifaze 7.5 kwatt AC motoru yildiz bağlanti çaliştırdım
 
Eğer amacınız rezistansı ortam ısındıktan sonra sıcak tutmak ise, istenilen sıcaklığa ulaşıldıktan sonra diyotla yarım dalgada çalıştırabilirsiniz. Elinizde uygun amperajda ve gerilimde diyot varsa denemeye değer.
 
Rezistans akımını karşılayacak triyak veya tristörle dimmer yapabilirsiniz.Uygun soğutma yapmayı unutmayınız.Kolay gelsin.
 
Dimmerde kullanılacak triacları paralel kullanarak, birazda soğutma ile de desteklenirse 2 adet 16A lik BT139 ile böyle birşey yapılabilir. İnternette bu tip paralel kullanılmış triac devreleri bulabilirsiniz.
 
elımdekı rez.toplamı 6000 watt 3 ad.2000watt maxımum.2000waata ulasacagınıda sanmıyorum ılkez yapıyoruz benmarıe dolapta hem aydınlatma hemde ısıtma olarak kullanacagız.
 
elımdekı rez.toplamı 6000 watt 3 ad.2000watt maxımum.2000waata ulasacagınıda sanmıyorum ılkez yapıyoruz benmarıe dolapta hem aydınlatma hemde ısıtma olarak kullanacagız.

Benmari demek istediniz herhalde yemekleri ısıtmak amaçlı kullanılan su içinde çalışan rezistanslar. Bu ısıtıcılar zaten termostat kontrollü çalışır dimlemek mantıklı değil açıkcası.
 
baglantısını nasıl yapabılırım yardımcı olabılırmısınız
 
hayır benım kullanacagım su ıcınde degıl hem ısıtıcı hem aydınlatma görevi
yapacak dıyeyım ben.yanı ufodakı rezıstans gıbı bısey olacak.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst