600 Metrelik Yeraltı Kablosu

darklork31

Üye
Katılım
13 Ağu 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
s.a arkadaşlar hatayda yaşıyorum.bir bahçemiz var elektrik yok.bahçeye 600-700 m uzaklıkta bir evimiz var buradan bahçeye elektrik çekmeyi düşünüyoruz.sadece buzdolabı ve bir adet ampül çalıştıracak.hangi kablodan tavsiye edersiniz?(evdeki ara kablolardan kullansak bir sorun çıkar mı?kabloyu borunun içine sokup gömecegiz yere. cevaplarsanız çok sevınırim.bu arada elektrikçi değilim. saygılar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın darklork31 gücünüzü 500 waat hesaplayarak 700 metre için 2*10 luk kablo çekmen gerekiyor
 
sayın 81ustad81 gerilimli düşümleri piyasa bilgisi ile olmaz forumda biraz gerimli düşümleri hesapları diye arat sonrada 700 metre ve 500 waat için bir hesaplat bakalım ne çıkacak bu işler öyle kafadan olmuyor malesef birini eleşdirdiğin zaman kanaatla değil kesin cevap vererek konuş
 
hayır kesit 2x4 mm2 ise gerilim düşümü %6,47 çıkıyor. hat başı gerilim 220 v ise hat sonu 205 volt gösterir.
 
nihayet beni anlayan biri çıktı
 
nihayet beni anlayan biri çıktı

bende anlıyom seni ama yanlış anlıyom :D formüle bakacak olursak sn: @ademcelik haklı benim yaptıgım hesap yanlış :eek: 2*4mm kesitin kullanılmayacagı anlamı cıkmıyor gerilim düşümü 180Voltun altına düşerse problemler başlıyor..
 
Sayın ekrem kolu şu linkten bir kontrol et bakalım ben 4 lük kabla kullanmazsın demedimki istersen 1,5 kullan ama gerilim düşümü teknikte yüzde 3 ve sonrasını kabul etmez hat başı ile hat sonu aynı olmalı yani şimdi 181 volt olursa arkadaşın kullanacağı buzdolabında hiçbir problem çıkmazmı diyorsun
 
teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.bu ay içerisinde halletmeye çalışacagım bu işi.kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst