60 ah akü ile 72ah aynımı

sado0532

Üye
Katılım
8 Ocak 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
59
arkadaşlar doğanL 92 model aracımda kalorifer açıkken sileceğide çalıştırınca voltaj düşümü oluyor.aküm 60 ah.acaba 72 ah akü takılı olan araçlardada aynımı.yani akü kaynaklı olup olmadığını öğrenip ona göre çare arayalım
 
60ah veya 72ah olması sadece akünün süresini belirmektedir.
 
Aküden kaynaklı değil.Kuş serisi araçların çoğunda elektrik tesisatında zayıflık görülüyor.Bunun dışında problem şase zayıflığı ve kömürler olabilir.Diyot tablasınada baktırın.
Rölantideyken gaz verince farların parlaklığı çok değişiyorsa sorun konjektörde de olabilir.
 
rölantideyken gaza basınca farlarda yükselme olmuyor.ön göğsü söktüm kabloları kontrol ettim.oynama yapılmamış.sigorta tablosunu söktüm.iletmeyen yerleri önlü arkalı lehimledim.bobine giden kabloyu takip ettim hiç sigortaya uğratmamışlar.dediğiniz gibi bazı yerleri değişim isteyecek kadar zayıf
 
Şimdi arabayı rölantide çalıştırdıktan sonra elektrikle çalışan ne varsa açın.(Farlar, sis farları, kalorifer, arka cam rezistansı, silecek vs).Onlar çalışırken öncelikle şarj lambasına bakın yanma veya hafif kızarma oluyor mu?Eğer varsa kömürlerin değişimi ve diyot tablası kontrolü gerekir.Bu işi gece yapmanız şarj lambası kontrolünü kolaylaştırır.
Aynı işlemi gündüzde tekrarlayınız tüm elektrikli ekipman açık iken akü üzerindeki gerilimi ölçüp buraya yazarsanız yardımcı olabiliriz.
Yukarıda anlattığım işlemleri yaparken akünüzün boş olmaması gerekir.
Sorun bunlardan hiçbiri değilse şase noktalarını güçlendirmeniz gerekir.
 
araç çalışınca denerim.şaseler için aslında aklımdaki uygulamayı düşündüğüm şey ayrı 4 lük bir kabloyu her şase alan yerde pabuçla yenilemek ama ancak yazın olur.
 
araç çalışınca denerim.şaseler için aslında aklımdaki uygulamayı düşündüğüm şey ayrı 4 lük bir kabloyu her şase alan yerde pabuçla yenilemek ama ancak yazın olur.
Aküden gövdeye şase verecekseniz 4 mm2 ince gelir.
 
Aküden gövdeye şase verecekseniz 4 mm2 ince gelir.

gövdeye değil örneğin selenoidlerin şaseleri araç sacından alınmış o aldıkları yerlere ve bunun gibi içerdede var oralara çekeceğim
 
Ateşleme bobinine şase vermenize gerek yoktur.Bobin gövdeye bağlıdır bobinin dışıda şasesidir.
 
merhaba. aracın kontak termiği zayılamış olabilir. harici bir kablo ile kontak çıkışına aküden artı verip deneyin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst