6 volt akülü arabayı 12 volta çevirme yardım

akü ile devre kartı arasında başka bir devre kartı filan yok tek devre kartı bu. akü, motor, şarj bağlantısı nın hepsi bu karttaki soketlerde birleşiyor
Araba uzaktan kumandalı değil mi veya bir kumandası yok mu?
 
Ama arkadaşlar bu işe azmettim vazgeçmek yok sonuna kadar götüreceğim. tabi sizlerinde katkılarıyla. Zaten bu forumda bunun için. Buradaki herkes profesyonel elektronikçi olsaydı burda ne işi olurdu. Berber berbere berberlik öğretecek değil ya:D:D:D
 
Rölelerde kendini koruyacak bir donanım olduğunu düşünmüyorum. Kartta da öyle bir donanım yoktu. Gaz pedalına bastığınızda ordaki anahtardan gecen akım nedeniyle anahtar zarar görmüş olabilir. Şimdi 12 Voltta geçen akım daha fazla ise hasarı arttırmış olabilir. Gaz pedalındaki anahtarı kontrol edebilirmisiniz.
hocam bu dediğinizi bir kontrol edeceğim. gaz pedalından olduğunu pek sanmıyorum ama. Çünkü araç boşta iken gaz pedalına nekadar basa çek yapsamda kesme olmuyor. araç yükte olduğunda bunu yapıyor.
 
herkese selam nasıl konu açılacağını bilemediğim için buraya yazmak istedim. Bundan dolayı özür diliyorum. Doğru gerilimi alternatif gerilime nasıl çevirebilirim. Aküden almış olduğum dc gerilim ile ac gerilimli motor çalıştırabilirmiyim? herkese tekrar teşekkürederim.
 
herkese selam nasıl konu açılacağını bilemediğim için buraya yazmak istedim. Bundan dolayı özür diliyorum. Doğru gerilimi alternatif gerilime nasıl çevirebilirim. Aküden almış olduğum dc gerilim ile ac gerilimli motor çalıştırabilirmiyim? herkese tekrar teşekkürederim.
Motor var motor var sorunu veya istediğini tam yazsan anlaşılır olacak!
 
Arkadaşlar bir soruda başlık altına ben ekleyeyim. Bende de Excees 6v 7ah aküsü olan akülü araba var. 6v 12ah akü taktım, tabi bunun biniş süresini uzatmaktan başka bir işe yaramayacağını biliyorum. Buna rağmen eski 7ah akü sanki daha iyiydi ama kışın yatınca öldü rahmetli, taktığım aküyüde arkadaş 3 ay önce almış kullanma imkanı bulamamış pek. 2 adet vardı ikisinide aldım ikisinide ölçtüm voltaj ve amper olarak sağlam ama tek başına olunca resmen inliyor araba çok zor gidiyor. Bende tabi az çok elektronikle haşır neşir bazı konulardan anladığım bazılarından anlamadığım için kartı söktüm. Kartta 14vc yazıyor, sanırım 12v içinde kullanılabilir durumda, resmini de ekliyorum, buna güvenerek vira bismillah diyerek seri bağlayarak 2 adet 6v 12ah aküyü 12v 12 ah elde ettim. Gaza basınca motor ve teker gayet iyi dönmeye başladı, evin bahçesinde denedim hem hızlı gidiyor hemde ortalığı yıkıyordu diyebilirim. Henüz dışarda deneme fırsatım olmadı. Tek tekerden motorlu bu araç, birde şu salak akülü tornavidaların motoru gibi sesi vardı klasik. Halbuki elimde 24v mini scooter var, gaz ver çıt ses yok. Neyse konuya dönelim, motor muhtemel 6v motoru sökmedim, 12v ile hızlandı lakin nekadar dayanır, kart gibi motoruda söküp baksam mı ve 6v ise motoruda 12v yapmalıyım ne dersiniz.
 

Ekli dosyalar

  • V9jkci.jpg
    V9jkci.jpg
    416.4 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
O arabaya koydukları motorun 12 voltla çalışması normal zaten.
Hızlandı demişsiniz hızlanması da normal 12 volt verdiniz çünkü.
Motoru kontrol edin bencede yok yere bozulmasın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst