5v Step up regülatörün çıkışı 5v vermiyor

Katılım
17 Nis 2020
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
24
Merhaba,
Bir powerbanktan 2.35 v çıkış alıyorum. Bunu 5v yükseltmek istiyorum. Pololu marka bir step up regülatör kullanıyorum. Minimum 0.5 v gerilimi 5v ye kadar yükseltebiliyor. Lakin bağlantıları yaptığımda regülatörün çıkışı bir süre sonra (maksimum 1 dakika) 1V ye daha sonrada 0.18V ye düşüyor. Çıkıştan bir türlü 5v gerilim alamıyorum. İki adet aynı model ve aynı marka regülatörüm var ikisinde de aynısı oluyor.

https://www.pololu.com/product/2564

Kullandığım regülatör
Şimdiden teşekkürler
 
pil geriliminin düşüp düşmediğine bakın. 5v üzerinden ne kadar akım çektiğinizde önemli.
 
Step-up (DC-DC) konverter (bu reg.) için 1.2 A akım değerinin reg. çalışırken anahtarlanabilmesi şartı konulmuş, bu nedenle bir avometrenin amper öçüm skalasında reg.'e DC girişte ampermetreyi seri bağlayıp geçen amper değerini kontrol edin, trimpot ayarını 5 volt DC'ye sabitlediyseniz eğer voltajın çıkışta düşük çıkıp her 2 reg. 'de de düşmesi amper düşüklüğüne bağlı güç yetmezliğiyle ilgili sıkıntı gibi görünüyor. Bir de 5 volt çıkışından normalden çok (aşırı) yük kullanmışsanız mevcut voltaj düşümü onunla da ilgili bulunabilir. Kolay gelsin.
 
sanırım sizin powerbank arızalı, çünkü powerbanklar zaten 5 volt veriyor. yani sıkıntı pawerbankı değiştir bence 2,85 vol ölü pil demek
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst