5v röle bir müddet sonra çalışmıyor

feridowich

Üye
Katılım
17 May 2020
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
39
Herkese iyi geceler, bu forumdan aldığım yardımla üçlü fişe 5v mini röle bağladım amacım tv kapanınca ses sistemi uydu alıcı vs kapanmasıydı. Yani 220’yi kesip açacak. Rölenin tetiğini tv usb’sinden aldım. Tek kontak ve çift kontak olmak üzere 4-5 röle denedim hepsinde sonuç aynı bir iki gün çalışıyor sonrasında tvyi kapatınca çıt sesini duymama rağmen diğer sistemler kapanmıyor. Rölenin tetik ucuna kutupsuz kond ve zener kullandım. Rölenin üstüne parmağımla tıklattığımda düzeliyor ancak bir süre sonra yine aynı şey oluyor. Ya bir yerde hata mı yapıyorum ya da piyasadaki röleler bu iş için uygun değil
 
röle röledir çalışma prensibi olarak hepsinde bi armatür ve onu hareket ettiren bir elektromıknatıs vardır. Rölenin beslemesini tvden alıp herkangi bir şarj aletiyle yapın tv yi kapatınca kendiniz şarj aletinin fişini çekin birkaç gün bu zahmete katlanırsanız sorunun tv den olup olmadığını anlamış olursunuz.

Bir diğer sebep ise rölenin kaldıramayacağı bir akım olursa armatür nc kontağa kaynayabilir. Rölenin akım değeri 5A üzerindeyse sorun olacağını sanmam ama bir ihtmal işte.

röle bir kart halinde mi yoksa çıplak mı? Çıplak röleyse kutupları arasına ters bi deşarj diyodu gerekir kendi üzerinden deşarj olması için.
 
Bobin uçlarında değil tetik ucuna koydum ben kutupsuz kondansatör ve zener diyot.
Röle öyle açıkta duran türden değil
1614323079614.jpeg653B7880-453E-469E-BCFF-012F5FDE456C.jpeg
Bu tip rölelerden 4-5 adet denedim. Dediğim gibi ilk bikaç gün sorunsuz, sonrasında sorun oluyor ve elimle hafif tıklatınca bir süreliğine düzeliyor sonra yine bozuluyor
 
2Amper olayı TV den gelen değil. Rölenin taşıyacağı yük. Yani rölenin kapatıp açacağı cihazların toplam çekeceği yük. Bence Akım değerini yükseltin.
 
Bana ilk yardımcı olan arkadaş da bu küçük sarı rölelerden kullanıyordu, prizde uydu alıcısı, 2+1 ses sistemi ve laptop bağlı (onunda sürekli şarjda kalıp pili yemesin diye takmıştım) bunların çektiği amperi bilmiyorum ama dediğiniz gibi denemek lazım, teşekkürler
 
O röleyi kullanmak isterseniz kontakları paralel bağlayın ve sadece fazı kesin. Kontakları paralel bağlarsanız kontakların taşıyabileceği akımı 2 katına çıkarmış olursunuz.

Zn8qqu.png
 
Sarı röle diyorsun ama bi telekom olanı 2A var bi 5A olanı var bi 10 A olanı var Hangisi ni kullanıyor ve bağlantısı nasıl tek bacak çift bacak. ebatları aynı ama.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst