5mm şeffaf beyaz led voltaj problemi

asucan

Üye
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
54
5 mm şeffaf beyaz led (dirençsiz)1.5 voltta normal yanıyor 3 volta getirdiğim zaman led mefta 2 led seri bağlı 4.5 voltta yavaşça kırmızılaşıp ölüyor beyaz ledlerin 3.2-3.7 voltta çalıştığını biliyorum bu sorun neden kaynaklanıyor sorun direnç mi acaba dirençsiz nasıl kullanabilirim teşekürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bildiğiniz gibi üretici bunların çalışma voltajını 3.3v diye açıklıyor. 1.5 v çalıştığını görmedim (beyaz-mavi led). dirençsiz kullanım ancak yeterli besleme voltajı ile mümkün. Gerekli besleme voltajının üzerindeki gerilimlerle led kullanabilmek için direnç veya "Led driver" şart.
Çin işi bazı ledli fenerler ve ledli masa lambaları diençsiz şekilde direk 3x1,5v (4,5v) satılmaktadır. Saygılarımla.
 
LEDleri seri direnç takarak veya akım kontrolüyle beslemek en iyisidir. Voltaj kontrolü LEDlerin ömrünü kısaltır. Ne değerde direnç bağlayacağını bilmiyorsanız nette LED calculatorler var bu programlardan yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin
 
İlgileriniz için teşekkür ederim. 5 volt çıkışlı bir adaptöre 2 adet seri dirençsiz bağlayabilirmiyim
(5 volt 2 amper )
2 ampere kadar da paralel bağlayarak biraz düşük ışık ta olsa kullanmak istiyorum
led calculatöre bu şekilde veya led voltajlarının altında bir voltaj yazdığım için hiç bir sonuç alamıyorum
Yani kısaca voltajın altında ledleri bağlayarak direnç sorununu ortadan kaldırmak istedim voltajın altındaki led bağlantılarında nasıl bir yöntemle direnç kullanabilirim.
by lent
ve
hlyahkan
a teşekürler.
 
ayrlı adaptörlerin üzerinde yazan voltaja göre çıkış voltajı daha yüksek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst