5G Nedir?

MrLegend

Üye
Katılım
22 Ocak 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
5G nedir?, hayatımıza etkileri nelerdir, gelişimsel süreci nasıldır ve getirileri neler olacaktır sorularına cevap veren bir yazıdır. 5G'nin detaylı tanımı, 5G hakkında bilmeniz gerekenler ve merak ettiğiniz her şey.

5G Lte ve 4G teknolojisinden sonra gelecek olan 5. Nesil mobil telekominikasyon hizmetidir. 2020 yılında dünyada yer etmeye başlayacak olan teknolojide veri aktarım hızı gigabit seviyelerinde olacaktır. 3G’de bu hız 28 mb, 4G de ise 100 Megabitleri telefonlarımızda görmüştük. Peki 5G’nin amacı telefonlarımızda müthiş hızlarda internete bağlanıp facebook twitter instagram gibi uygulamalara daha hızlı girmek, youtube ve film izleme sitelerinden daha hızlı video izlemek midir? Dünya bu teknolojinin gelişimini neden desteklemektedir ve desteklemekteki amaçları nedir?

Evet 5G hayatımıza girdiğinde muazzam internet hızı sağlayacaktır fakat bu hızın amacı TV’lerde gazetelerde dergilerde yer aldığı gibi saniyeler ölçüsünde internet sitesinden film indirmek değildir. Bu teknoloji IoT olarak bugünlerde sıklıkça duyduğumuz Nesnelerin interneti olayının alt yapısıdır denilebilir. IoT ile ilgili merak ettiklerinizi sitemizdeki makalelerden bulabilirsiniz.

5g kablosuz erişimin yetenekleri ve yapabilecekleri önceki nesil mobil iletişimlere göre daha fazla ve gelişmiştir. Yüksek veri oranları, çok düşük gecikme, ultra yüksek güvenirlik, enerji tasarrufu, olağanüstü cihaz yoğunluğu ve LTE geliştiricilerin farkına vardığı yeni radyo erişim teknolojisi 5G’nin yetenekleri arasında gösterilebilir. 5G’nin anahtar teknoloji bileşenleri; geniş ve yüksek frekanslı bandlar, erişim bütünleme(backhaul integration), cihazdan cihaza iletişim (device-to-device communication), çoklu anten aktarımı, sade tasarım ve esnek hat kullanımı sayılabilir.

5G teknolojisi Network topluluğunun kiliti olacaktır. Gittikçe artan yüksek trafikler ve artan yüksek bandgenişliği bağımlılığını destekleyebilecektir. Sayısı çok fazla olan cihazları birbilerine bağlayacak ve anlık ve çok güvenirlik gerektiren kritik uygulama ve operasyonlarda iletişimi sağlayabilecektir.

5G geniş bir alanda bir çok yeni uygulama alanı bulacaktır. Giyilebilir teknolojiler, akıllı evler, trafik kontrol/güvenliği, kritik altyapılar, endüstriyel süreçler, çok hızlı medya gönderimi, eğlence sağlık ve daha pek çok alanda insanları nesneleri makineleri birbirleriyle iletişim haline getirecektir.

KAYNAK : http://book.zobakit.com/book/detail/3459ac46-47f4-4100-8063-e1b2262fa30d?n=5G+Nedir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst