5A led dimmer için yardım

TRaCoN

Üye
Katılım
22 Ağu 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba. Ben normalde Ordu Üniversitesi Diş Hekimliğinde öğretim elemanıyım. Elektronik ile hobi olarak ilgileniyorum. Bizim bölümdeki foroğraf makinesinin ring flaşı sürekli arıza verdiği için kendime 1W'lık power ledlerle bir ring flaş yapmaya karar verdim. Normalde üzerinde 18 tane 5030 smd led barındıran aşağıdaki ürün vardı bende.

http://www.aliexpress.com/item/MeiK...-Nikon-Olympus-Pentax-Cameras/1564833981.html

Yalnız hasta ağız içi fotoğraflarını alırken çok karanlık çıkıyor. Bunun için ledleri çıkarıp aşağıdaki ledlerle değiştirdim:

http://www.aliexpress.com/item/Whol...-1watt-Lamp-Bulb-Chip-For-DIY/1892055846.html

Bu şekilde de parlaklıkta pek artış olmadı ve çektiği akım da normalde çok fazla olması gerekirken hala önceki haliyle aynı seviyede. Dolayısıyla ben de içindeki devreyi tamamen çıkarıp ring flaşın sadece kasasını kullanmaya karar verdim. Yine bu ledlerden 12 adet kullanıp 3.7V'luk bir hücreli li-po pil ile besleme yapacağım. Yalnız tek sorunum şu, toplamda 3.5-4 amper akım çekecek olan bu ledlerin nasıl parlaklık ayarı yapacağımı bulamadım. Nette bazı devreler var ama uygun mudur ya da hangisi uygun olur bilemedim. Benim istediğim bir pot aracılığıyla ledlerin parlaklığını ayarlayabileyim. Ama bildiğim kadarıyla sadece ayarlı potansiyometre bu akımı kaldıramaz (15w civarında oluyor). Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Verdiğin linkteki ledi aldıysan kötü seçim 120derece açı var :( 60-30 ideal olurdu, led kasasında yansıtıcı var mı, yoksa koy artı lens tavsiye ederim. Ayarlı led driver diye arat hazırı var mı bilmem ama şemalar var, @elektrofizikci nikli arkadaşımız benzer uygulama yaptı kendisine de danışabilirsin. Bilgilendirmeye devam et kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst