57hs22 48v mu 24v mu

Katılım
21 Tem 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
34
Herkese merhaba
Bir cnc yaptım 3 adet 57hs22 step kullandım. M542 sürücler mevcut. Sürücüleri 48 volt ilemi yoksa 24 volt ilemi beslemeliyim. Birde sürücünün ve motor tuning in ayarları nasıl olmalı? Daha önce bu kombinasyonu kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok minnettar kalırım. Mil1605 hatve
Herkese teşekkürler.
 
LlRAkV.jpg
 
Öncelikle bu tablo ürünün datasheet dokümanından.

Doküman linki: http://www.leadshine.com/UploadFile/Down/57HSxxd.pdf

Bu dokümana göre iki türlü voltaj beslemesi mevcut: Biri 48 volt diğeri 68 volt.

Tablonun dikey kısmı Torku gösteriyor.Yani 48 volt 5.7 amperle beslediğiniz zaman 1200 devir/dakikada (tablonun yatay kısmı) motordan alacağınız tork miktarı 0.8 Nm

Yani besleme şekline göre her devirde ne kadar tork alacağınızın tablosu.Tork ihtiyacı kritik ise bu tabloya göre besleme seçilmeli.

Sizin sorunuzun cevabı ise yine bu dökümana göre 48 volt/7.5 amper ile besleyeceksiniz (pik değer).24 volt seçeneklerde yok bile.

Tabi tork ihtiyacınız istediğiniz devir için az gelirse 68 volt ile beslemede yapabilirsiniz. 68 volt /3.8 amper ile 200 devir/dakikada 2.2 Nm elde edebilirsiniz.

Bu arada tabloda geçen HB860C ve B sürücüdür.

Özetle ne kadar bir torku ne kadar bir devirde istiyorsanız ona göre besleme seçeneği var.
 
Sürücünüzün sağlıklı olarak (bozulmadan/yanmadan) en çok beslenebileceği voltaj ve akım değerlerini öğrenmeniz gerekiyor. Büyük olasılıkla bu değerler, motorun en çok (max) beslenebileceği değerlerden daha düşük çıkacaktır (özellikle voltaj).

Normalde, motorun kataloğunda verilen tork (Nm) değerini elde edebilmeniz, sadece motorun katalog voltaj (değerinden hesaplanan voltaj) ve akım değerini sağlamanız halinde elde edilebilir. Eğer katalog değerinin altında bir tork değeri de benim için yeterli diyorsanız o zaman daha düşük voltaj ve akım ile besleyebilirsiniz.

Üçüncü dikkat etmeniz gereken nokta ise bu değerlere uygun güç kaynağı seçimi.

Yukarıdaki tork eğrisi Leadshine 57HS22 motor için verilmiş. Türkiyeden aldığınız motorun modeli 57HS22 olarak verilse de, Leadshine markasından farklı olabilir.
 
Son düzenleme:
Sürücünüzün sağlıklı olarak (bozulmadan/yanmadan) en çok beslenebileceği voltaj ve akım değerlerini öğrenmeniz gerekiyor. Büyük olasılıkla bu değerler, motorun en çok (max) beslenebileceği değerlerden daha düşük çıkacaktır (sınır değer).

Normalde, motorun kataloğunda verilen tork (Nm) değerini elde edebilmeniz, sadece motorun katalog voltaj (değerinden hesaplanan) ve akım değerini sağlamanız halinde elde edilebilir. Eğer katalog değerinin altında bir tork değeri de benim için yeterli diyorsanız o zaman daha düşük voltaj ve akım ile besleyebilirsiniz.

Üçüncü dikkat etmeniz gereken nokta ise bu değere uygun güç kaynağı seçimi.
Şu york kavramını pek anlamış değilim. Tork motorun dönüş sırasındaki gücümü olacak. Yani yüke geldiğinde tork ne kadar yüksekse okadar zorlanmayacak. Doğru mu anlamışım. Kusura bakmayın ben bilgisayar mühendisiyim. Bu terimler bana biraz uzak kalıyor. O yüzden sorguluyorum.
 
Screenshot_20190217-213826_Samsung Internet.jpg

Motor tunin değerlerini bu şekilde mi girmeliyim ozaman?
 
step peri 320 velocityi 1400 acceleration u 250 girdiğimde herşey normal, fakat velocityi 1400 ile 3000 arası girdiğimde dönerken birden sanki motor kaplinden sıyırıyormuş gibi ses yapmaya başlıyor . ama 24 ile besleyebildim 48 lik sürücülerim henüz gelmedi ondan olabilir mi? fikri olan varmıdır acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst