57 a çeken yıl. üç. Motora kaç amperlik siemens termik kulanılmalı

uluslum_74

Üye
Katılım
30 Kas 2007
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
39
Kereste fab. Kullanlılan yıldız üçgen çalışan şerit motoruna kaç amper siemens termik kullanılmalı

üzerinde daha önce kullanılan 30-40 a. Arası siemens termik var.
Bu termik motor yıldız dan üçgene geçer geçmez atıyor. Termiği 40-57 a termik ile değiştirsem olur mu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motorunuzun kol akımı 33 amperdir.40-57 amp. termikle motoru koruyamazsınız.Üzerindeki 30-40 amp. doğrudur ve termik ayarı olarak 33 amp.e ayarlanmalıdır.
 
40-57 amper termiği seçerseniz motoru mekanik bir zorlanmada,riskli olarak tam olarak koruyamamış olursunuz.Daha önce 30-40 amperde normal olarak atmayan termik için,motorun tahrik ettiği şerit testereli makina sisteminin,mekanik kısımlarında(Volan,dişli çark,kayış,rulmanlar,varsa diğer hız düşürücüleri ve ayarlayıcıları,vb.) ayrıca bir zorlanma olup olmadığının kontrolünü yapmanız iyi olacaktır.Kolay gelsin.
 
57x0,58 =33,06 amper çeker.
33,06x1,05 =34,65 amper termik ayarlanmalıdır. Verileri Açmak için zamanım yok. Siz yinede tam yükteki akımı ölçün bir üst değerdeki akıma göre termiği ayarlarsınız.
Motorun gücünü versen,z iyi olurdu . Kolay gelsin.
 
dediklerinize katılıyorum fakat motor 30-40 a siemens termik ile yıldızdan üçgene geçerken termik attırıyor değiştirdim sorun düzeldi
yorumu siz yapın arkadaşlar daha sonra sıkıntı çıkarırmı işte onu şimdiden kestiremiyorum
.
 
Afaki konuşmak yanlış olur.Böyle durumlarda motor etiket değerine bakarak termik seçilir.Eğer motor etiket değerinin üzerinde akım çekiyorsa, motorda yada kumanda ettiği sistemde problem vardır.Burada termik değiştirmek yerine hatanın kaynağı araştırılmalıdır.Normal kullanılması gereken termik yerine atmasın diye daha yükseği takılırsa termik kullanım amacını yitirmiş olur ve devrede koruma elamanı olarak görev yapmaz.
 
Kardeş makinaya yıldız yol vermenin amacı motorun kalkış akımını sınırlamaktır. Eğer sen motoruna yıldız yol verip motor nominal akım değerine binmeden üçgen bağlantıya geçiyor isen nominal akıma göre seçtiğin termiğin atar. Çözüm; kumanda devrene bir yılız-üçgen röle bağla. Atıyorum motorun kalkış anında 4 saniye süreyle fazla akım çekiyor ise rölene şu komutu ver; yıldız kalk 5 saniye sonra üçgene geç. Tabi motorunu korumak içinde nominal akım değerinin 1,05 katı amper değerinde termik seçmen yeterli olur...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst