55kw 3000 devir vidalı kompürosör amper sorunu

skurd

Üye
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
55kw watt marka 3000 devir vidalı kompurosör de çalışıyor yükte çektiği akımlar 12 80 100 bu akımlar termik altından ölçülenler voltaj 389. yükten çıktığında 12 olan 30,80 olan 70 ,100 olan 90 oluyor kondaktörlerin altından voltajlar ölçüldü değerler aynı sorun ne olabilir yardımcı olabilecek varmi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
senin kumanda sisteminde bir yanlış uc bağlama var motor çift faza düşüyo faz kontrol rolen yoksa!motor yüksüz amper çekmez motorun dönüş yönüne bak tersmi düzmü anladığım kadarıyla o motor 10 saniye sonra termiği yakar sargılar yanar ha bu arada motorun ısısını konrol et sargı omajını ölç.
 
Sorunun kumanda devresi ile yakından uzaktan alakası yok. Kumanda devresinde hata olsa kontaktör ya çeker ya da çekmez. Güç devresi bağlantı hatası olma ihtimalide çok zayıf bu kadar farklı akımlar çekilmez. Motor nominal akım 100A civarında olmalı. Motor arızalı görünüyor,ölçmek lazım. Güç devresi bağlantılarında gevşeklik olup olmadığına bakın.

1)Motor yeni mi devreye alınıyor? Sıfır motor mu? depoda yatmış bir motor mu?
2)Motor daha önce çalışan ama yandıktan sonra sarıma gidip gelen bir motor mu?
3)Ne olduda bu sorun meydana birden geldi? ne değişti?
 
orjinal motordu ben sardım güç devrelerinde herhangi skıntı yok yükteyken kontaktör ve termik altından voltajları ölçtüm tel çapı veya sarımdamı hata yaptım dedim başkasından kontrol ettim herşey normal gözküyor.acaba motorun rotorunda hata olabilirmi.
 
bobinajda hatan var büyük ihtimalle bobinlerden birinde veya birkaçında ters enerji girişi var gibi anlatımından anladığım kadarıyla
1de motorda vibrasyon artmış motor sesi değişmiştir.
 
birde sistem devresinde invertör varmı varsa invertörünü kotrol ettir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst