55 ekran telefunken temassızlık problemi

Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
129
Puanları
1
Yaş
39
telefunken55 ekran tv tamirini bitirdim fakat anakartta bi temassızlık var.
Kartı esnetince tv kapanıyor.Bayağı uğraştım ama bir türlü saptayamadım

Kart modeli 95ta055ı pt90 ların birine denk geliyor ama şemayı sitenizde bulamadım.

Şemayı bulursam voltaj değişimlerini size anlatabilirm.

Smps trafosundan şüphelendim iki kere söktüm ama bir türlü olmuyor bir yol gösterirseniz sevinirim
 
Cevap şu an yok herhelde

Yatiim bari bekle bekle nereye kadar :(
 
Cevap şu an yok herhelde

Yatiim bari bekle bekle nereye kadar :(
Öncelikle başta besleme devresi üzerindeki elemanların ayak lehimlerini yenileyin.şase kenarındaki uzun ve dar devre yollarında pcb yi eğince oluşan açık devre vardır onu bulmaya çalışın.Soket ayaklarını kontrol edin.Biraz sabır,zaman gerektiren arızadır.Şeması aşağıdadır.Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • pt90+-sema-05TA050A.pdf
    677.8 KB · Görüntüleme: 19
Arkadaşlar bu tv yi yapmak istiyorum gerçekten. ama şimdi de fişe takınca yüksek frekanslı çınlama oluyor.çalıştırınca çınlama değişiyor ekran geliyor.ama yatay kalın çizgiler var.Atmak istemiyorum o kadar uğraştım..beslemede sorun yok... önceden tv çalışıyordu ama kart oynatılınca ölü alıcı oluyordu bu da beslemeden değil o kadar yollara baktım bi şey bulamadım.....
 
vXkomR.jpg


Arkadaşlar alıcının son durumu Çalıştırınca standby ışığı yanıyor veya yanmıyor kartı hareket ettirince ışık yanıp sönüyor.Işık yandığında bazan bir ötme oluyor yada olmuyor(Direk kartı esnetme ile alakalı gelip gidiyor.) ResimdeD5- Q1 birleşkesinde eğer ışık yanıyorsa 1000v bazan fazla voltaj var ve tv bu durumda normal çalışıyor.Işık yanmıyor ise sadece 0v r3-d5 bileşkesinde ışık yanıyor ise 500-700v ışık yanmıyor ise 300v sabit ölçülüyor. Temassızlık için hemen hemen bütün devre alamanlarını elimle yokladım ama bir şey göremedim.Teşekkürler
 
Zor onarımlardan birine denk gelmişsin, aynı şekilde bükerek (kızağa girdiğindeki şekli simüle edecek hal, biraz ağırca bir tahta takoz olabilir) lehimleri ve yolları tek tek buzz modunda kontrol etmelisin. Kolay gelsin.
 
Slm, Nokta atışı arıza bulmak için önce sıcak taraf dediğimiz 300v dolaştığı tarafta TDA 4605 ayaklarında ölçüm yapın .5 no da analog ölçü aleti ile AC en düşük kademede impuls göreceksinbu mosfeti tetikleyen puls bu varsa mosfetin drain dada 300 volt varsa source de eksiye gidiyorsa çalışır genel durum bu.Fakat burada en büyük cüsseli SMPS dir bu senin yazdığın durumu yapabilir .Şase de büyük parçaların sallanarak lehim temassızlığı yapma oranı yüksektir.Onun için bütün parçalar gözden geçirin .Çıkışta +b yi temiz bulmadığın sürece sıkıntı sıcak tarafta olabilir.
 
Merhaba,sn.Sonsuzevren. Bu tv açık devre (Tv besleme katı) devre şemasına göre; P1 pot.’ sinden (Esneme sırasında orta ucunun çok da sağlıklı kalıp kalmadığından) epeyce de şüphelendim,şimdiye kadar ki tüm anlatımlarınızı da tam olarak okuyarak. Bu devre elemanını tv pcb’sinden lehimli yerinden tam olarak sökerek orta uç ile D10 (6 volt zener diyot) ‘a bağlı giriş ucu (Bir ucu boşta zaten) arasında,çıkarıp avometrenin omaj kısmında bu noktaları ölçerken veya onu elinizle biraz esnetince,bu mevcut ayarlı omajında çok büyük değişimler oluyor mu,buna bakarak sağlamlığını iyice teyit edip tekrar yerine lehimleyin. Bu açıdan yapılan tetkikte eğer sağlam değilse ayni değerde (2k) pot. veya trimpotla (elemanın orijinal kullanım şekli ne ise) mutlaka da onunla değiştirin. Çünkü TDA 4605’in standby ve normal çalışmasında (Standby ışığının yanan veya sönük kalan şekillerinde) yani tv besleme katının fonksiyonel çalışmasında önemli bir payı (Mosfetin anahtarlanması veya anahtarlanmaması durumlarında) varmış gibi görünüyor.

Ama bir ara devre elemanıdır,buradaki fonksiyonunda tutukluk yapmasının bahsettiğiniz şekliyle standby’da ledin yanması/hiç yanmaması durumlarında bir payının bulunabileceği varsayımı üzerinden bu testi mutlaka yapmalısınız. Bu nedenle bu elemanı iyice kontrol edip yerine öyle lehimlemenizde bence büyük yarar vardır. Keza kendi elinizle esnetip devreden tam ayırmadıkça,onun sağlamlığından (Omajının stabil kalarak ayarlanmış sabit omajı sürekli olarak da sağlayabildiğinden) hiçbir zaman tam da emin olamazsınız. Kolay gelsin.
 
Herkese çok teşekkürler c15 in ayağı soğuk lehim imiş ama görmenin imkanı yok

Arkadaşlar en ayrıntılı soğuk lehimi cep tlf ile temiz foto çekip inceleyin ben öyle yaptım..

Ama uçak16 ve değerli üyemiz binbaşı beni tda4605 etrafına yönlendirmesinin büyük katkısını unutamam Herkese teşekkürler Çok mutlu oldum...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst