50x50 CNC için fikir lütfen

runoonur

Üye
Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
45
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar;

Alt tarafta gerilen kumaş üzerine; iğnenin girip çıkacağı bir nakış makinesi gibi olduğunu düşünün lütfen. 2-3mm gibi bir aralıkla tarama yapacak.

İşleme esnasında her hangi bir yüke maruz kalmayacağından 30x60 sigma profil iskelet üzerinde çalışmayı düşünüyorum. Biraz hız önemli olduğundan; maliyeti de göz önüne alırsak aktarma yöntemi olarak kayış kullanmayı düşünüyorum. Yataklama da bir tercihim yok, kızak ve araba mı olmalı, alt destekli mil iş görür ama sesli mi olur kısmında bir kanaate varamadım.

İstediğim endüstriyel bir makine olması boş kalmadan sürekli çalışması.

Mekanik aksamla ilgili önerilerinizi almak isterim ancak; asıl soru işareti yazılımsal, bu iğnenin ne kadar girmesi gerektiği (Z+-)
iğne içerideyken hareket etmemesi, bu çalışma dosyalarını doğru okutabilirmiyiz. Cad beslerken bir probem ile karşılaşılır mı? Standart cnc kartları ile ve mach3 gibi standart bir programla işletebilirmiyim?. Benim düşüncem sıkıntı olmaz gibi geliyor. Ancak sizlerden de fikir almak isterim.
 
G code doğru oluşturulduğu müddetçe hatasız çalışır, niye çalışmasın..

Prototipini ahşaptan da yapabilirsin. Hız istiyorsan kayış en mantıklısı. Hareketli kafa ise mümkün mertebe hafif olmalı.

Parça kumaş olduğu için bence parça hareket ettirilmeli köprü sabit olmalı. Tabi tercih meselesi
 
10 Numara örnek olmuş.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst