50kg bir kuvvetle ileri geri hareket

Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar 50 kg lık bir kuvvetle ileri geri yapabilen bir motora ihtiyacım var
nasıl ve nereden bulurum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Soru tarzınız,bende "Sarsak oluklar"ı imaj olarak zihnimde canlandırdı.(Öyle sanırım ki,kastettiğiniz de budur.)

Bildiğiniz gibi "unbalanced" yani balansı bilerek bozuk olarak çalışabilen bu motorlarla akuple olan bir sistem, sarsıntı (titreşim) yoluyla,özellikle küçük tanecik yapısındaki materyalleri,özellikle taş kırma makinelerinin çıkışında,belirli açılarda çalışabilen, konveyör taşıyıcı bantlarıyla, yol malzemesinin taşınmasında,yani transportasyonunda kullanılıyor.

Böyle bir şantiyede çalıştığımdan,çalışma tecrübem vardı.Sistem prensip olarak şu şekilde işliyor:Ayni otomobil motorunun krank milindeki ağırlıklar gibi,elektrik motoruna direkt olarak akuple bağlı olarak çalışır,yalnız bir farkla.Otomobil motorundaki krank mili,son derece balanslı bir şekilde ağırlıklı olan kütleleri ile dönerken,sarsak oluklarda,kasten yani bilerek balansı dengesiz bir şekile getirilip,elektrik motoru miline tespit edilimiş olarak,bu şekliyle dönmesini sürdürür,dengesiz ağırlıklar merkezkeç etkisi yüzünden, motora yaylar(Süspansiyon) aracılıyla bağlı bulunan, malzemenin taşınacağı ana gövde üzerinde vibrasyon yaparak,adeta motora ileri-geri olarak çalışan bir motor hareketi yaptırır.Bu ileri-geri hareketler,salınımlar,vibrasyonlar(titreşimler), bantın üzerine dökülen bu tanecikli malzemeleri,ileri doğru olan hareketine zorlayarak,bu şekilde bir transportasyon(Taşıma) işlemi de sağlanmış olur.50 kg.lık kuvvetle taşıma yapan bu sarsak oluk, üretici firmasının konuyla ilgili tanıtıcı teknik dökümanlarından ve teknik abaklarından(Hesabı daha önce yapılmış teknik tablolarından) seçilip,özel olarak satın alınabilir.(Eğer kastettiğiniz,bu şekilde çalışan bir motorlu sistemse)Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
İlginize teşekkür derim,ancak ben biraz araştrıdım aktüatör kullanmayı düşünüyorum ancak sadece elektrik sinyali ile 4-20 mA aralığında stroğunu benim kontrol edebileceğim bir aktüatör lazım Türkiyede böyle bir ürün yok olanlarsa pnömatik piston mantığı ile çalışan benim sistemimde hava olmadığı için kullanama-ıyorum
 
Bu işi yapmak için öngördüğün maliyet nedir kardeşim?
 
Son düzenleme:
İlginize teşekkür derim,ancak ben biraz araştrıdım aktüatör kullanmayı düşünüyorum ancak sadece elektrik sinyali ile 4-20 mA aralığında stroğunu benim kontrol edebileceğim bir aktüatör lazım Türkiyede böyle bir ürün yok olanlarsa pnömatik piston mantığı ile çalışan benim sistemimde hava olmadığı için kullanama-ıyorum


Türkiyede AUMA ve schiebell aktuatör var.Auma da poziyon ve feed-back bilgisi indikatörü de mevcut.AUMA mega endüstri tarafından tedarik ediliyor.Ben memnunum.Servisi de gayet iyi.
 
Mali bütçe ile direk hesap yapmadım ancak yapacağım makine portatif 80 cme 80 cm gibi cnc dikişlem gibi bir mekanik gövde de düşünebilrisin
z
 
byprogrammer, maliyeti düşünmediysen sana bir kaç öneride bulunabilirim, tabi hareket mesafesini ve hızı belirtmemişsin ama bunlar direk fiyata etki eder. Ben ileri-geri hareketten kastını, bir kütleyi örneğin 50cm ileri, 50cm geri çekeceğini ifade ettiğini düşünüyorum, titreşim oluşturmak istediğini düşünmüyorum.

- Birincisi; Hava Bulabilirsen veya ufak bir kompresör 150-200TL civarında alırsan Pnömatik Silindir kullanman, Eğer uygun fiyat lı pnömatik silindir kullanırsan, Stroğunu(hareket mesafesini) senin seçeceğin Çap40 bir silindir ve çift bobinli bi valf ile hareketi sağlayabilirsin, kontrol içinse silindirlere monteli manyetik sensörlerden kullanabilirsin, veya analog çıkışlı bir mesafe sensörü ile konum okutabilirsin. SMC Marka kullanırsan Yaklaşık Maliyet 200-500€ arasında değişir. Çin malları Max.100$.

- İkincisi; Elektrikli Aktüatör kullanman, bunun için ben SMC marka LJ1 , LG1 Serisi ürünleri tavsiye ediyorum, bunlar 10cm den 150cm stroğa kadar üretilen elektrikli hassas yataklı silindirler, bunun için birde kontrol ünitesine ihtiyaç duyarsın, bu iki seride 60Kg a kadar yükleme yapabilirsin. Pozisyon bilgilerini sürücüden alabiliyorsun. SMC için Yaklaşık maliyet 1500-200€ arasında değişir. Fiyat için Strok çok önemli.

- Üçüncü olarak daha basit bir mantık söz konusu; redüktörlü bir servo veya bir step motor ve bunlara ilişkin bir motor sürücüsünü bir vida miline tesbitleyip, yanlarına iki yataklama mili ile üzerine bir taşıyıcı montelersen yine 500-1000$ civarında bu işi halledebilirsin.

- Son olarak ise bir redüktörlü asenkron motor ile 2 limit sivici kullanarak bunu yine üstteki gibi vida milli kayar bir tablaya monte edip halledebilirsin. eğer hızın değişkense motoru bir inverter ile kontrol edebilirsin. Bundada Mesafe sensörü ile analog çıkış alıp konum kontrolüde yapabilirsin. bunu maliyetide 500TL dene başlar.

Sonuç olarak 1. ve 2. önerimdeki SMC Marka Ürünlerin zaten satıcısı olduğum ve buna benzer sistemleri genelde uyguladığım için sana istediğin gibi yardımcı olurum, ürünler bizzat bizde mevcut, diğerleri içinde çalıştığım otomasyoncu çözüm ortaklarımızla yardımcı olabiliriz. Ayrıca üzerine alınma genel olarak söylüyorum ki,Türkiyede bir ürünü bulunamayacağını düşünmek, sadece araştırma yapılmadığını gösterir. Kolay gelsin.
 
ilginiz için teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst