"Sınıfta bir daha uçak yapıp atmıyacam" 500 kere yazma cezası

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,227
Puanları
1,866
Yaş
46
ft-cpp-loop-1.gif
 
Askerdeki başçavusun bana verdiği acımasız ceza aklıma geldi sayın @elektronikmuh 😀
G3 ü yere paaat diye düşürmem sonucu,
Tüfeğim seni bir daha yere düşürmeyeceğim cümlesiyle şınav vaziyeti all.
Benimde komik bir askerlik anım aklıma geldi, çavuş bize eğitim alanında nükleer bomba atıldığında nasıl yere yatılmasını falan anlatıyordu, neden böyle yapıyoruz diye sorduğunda, ceset torbasına rahat girmek için demiştim ve şınav vaziyeti alllll!!! :)
 
sizler o eğitim cezasını aldığınıza üzülürken, ben o eğitim cezasını kabul ettirebilmek için 3 ay cumartesi pazar dahil emre itaatsizlikten dayak yedim. en son bir arkadaşımız 18 yaşındaki çift kazıktan yediği dayağı kendine yediremedi ve koğuşta kendini vurdu. bizlerden sonra dayak kalktı ama çok ta can yaktı.
 
Kısa dönem olarak 30 yaşında, evli barklı askere gidince gerçekten zor gelmişti. Nizamiyede kısa dönem eğitim çavuşunun "içeri girerken mantığınızı dışarıda bırakın, askerliğin başladığı yerde mantık biter" demişti. Yine de bizden öncekilerin susuz ortamda gazozla traş olduğu zamanlar bile varmış. Sonuçta bir çoğu, insanları zor şartlara alıştırmak ve eğitimin bir parçasıdır. Ana kucağı değil, asker ocağı sözü de ondandır. Çim biçme makinesi dururken elle çim yolmak, hortum dururken 0.5 lt su şişesiyle ağaç sulamak sabır testi, eğitimin bir parçasıdır. Bu işin abartıldığı münferit olaylar da oluyordu doğal olarak. Şimdilerde çok daha konforlu bir askerlik uygulaması var. Yemek, artık bilen bilmeyenin mutfakta hazırladığı bir yemekten ibaret değil, bu hizmet bir çok birlikte profesyonel yemek firmaları tarafından veriliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst