50 ton su deposunu sıvı seviye rölesi ve selonoid valf ile kontrol nasıl yapılır

nenezure

Üye
Katılım
19 Şub 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar. köyümüzü besleyen 50 tonluk betondan bir su depomuz var. çıkışında 50 ölçüsünde bir küresel vana var. (kaç parmağa karşı gelir bilmiyorum) bu vana yerine bir selonoid valf veya başka bir şey bağlayıp depoyu sıvı seviye rölesi ile kontrol etmek istiyoruz. Yani depo dolunca çıkış açılıp su alınacak, depo bitince su çıkışı otomatik olarak kesilecek.
1) bu çapta selonoid valf piyasada varmıdır.
2) bunun başka bir yöntemi olabilirmi
3) bu boyutta depoya sıvı seviye rölesi bağlanabilirmi. Zira depo bayu 5-6 metre. Seviye elektrotları bu kadar uzun olurmu.
CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bir konuda açıklama yapayım eğer vana çapı 50 mm diyorsan bu 2 parmak demektir çünkü 2 parmak 50.8 mm dir
 
Sayın nenezure !

Sorularına sırasıyla cevap vereyim;

1- Piyasada 2 "( inç ) ve daha büyük ölçülerde selenoid valf bulunuyor,

2- Sıvı seviye rölesinin elektrodlarını ben 150 metre derinlikteki artezyen kuyusunda kullanıyorum. Çok güzel iş görüyor.

3- Sıvı seviye rölesiyle selenoid valfe çok rahat kumanda edersin.

Yalnız merak ettiğim bir konu var. Anladığım kadarıyla bu depo köyün yüksek bir yerinde ve kendi halinde akarken köyü besliyor. Peki bu depoya su nereden ve nasıl geliyor. Yani suyun kaynağından bu depoya su nasıl geliyor. Bir pompa yokmu ? Ya da bu konu önemli değilmi ?.
 
Değerli arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
bu depoya su normal bir kaynaktan akıyor. depo köye göre yüksek bir yerde. aslında problem şu.
depoda az su var iken köyün alt bölümlerindeki evlerde su var ve bu durumda üstteki evlere su çıkmıyor. yani su yeterli gelmiyor.
biz istiyoruz ki herkese su aynı anda gelsin veya su herkeste kesilsin.
bugÜn bİr arkadaŞim dedİkİ: flatÖrlÜ vanalar varmiŞ. basinÇ prensİbİne gÖre ÇaliŞirmiŞ. alt ve Üst basinÇlar ayarlanirsa Çok basİt Şekİlde yapilabİlİrmİŞ. Şİmdİ bu konuyuda araŞtirmak İstİyorum.
 
kardeş bu depoya birkaç şekilde istediğin işlemi kolaylıkla yapabilirsin.mesela selenoid vanayla orantılı çalışabilecek bi şamandıra yani flatör ile.depo dolduğunda şamandıra,valfe dolu sinyali gönderir valf açılır.depo boşalmaya yakın şamandıra yine valfe sinyal gönderir ve valf kapanır.şamandırayı uygun bi yüksekliğe kouyp depodaki suyun tamamen bitmeden işlemi sonlandırabilirsin.başka bi yöntem ise ultrasonik seviye sensörü ile yine valfe bağlı olarak çalıştırabilirsin.sensöre ufak bi programlama yapman gerekecek yalnız.şimdiden kolay gelsin.bu malzemelerin hepsi istediğin şekide piyasada mevcuttur kardeş
 
Sayın nenezure !

Küresel vana 50 lik derken büyük ihtimalle vanayı dışta ölçtün. Dış ölçüsü 50 mm olan küresel vana 2 parmak değilde, 1- 1/2 (bir buçuk ) parmak vanadır. Boru ölçüleri borunun iç çapına göre verilir. Borunun et kalınlığını, borunun vana içine girdiğini de hesaplarsanız vana dış çapı 50 mm olur. Bunu hatırlatmak istedim.

Alttaki adres işine yarayabilir.

www.sms-tork.com.tr

Kolay gelsin.
 
www.akkonvana.com.tr bu adresten faydalanabilirsiniz.Depo, pompa tesislerinde gerekli malzemeler var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,476
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst