50 input/output olan ve 20 tane 0.5A dc motor çalıştırıcak kart

mstfbyhn

Üye
Katılım
27 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar,
Elektronik ekipmanlar hakkında teorik bilgi sahibiyim ama konuya çok hakim değilim.
Bir süredir araştırıyorum çok geniş çaplı bir konu olduğundan olabildiğince yönlendirilmeye ihtiyacım var.
Hangi microdenetleyiciyi kullanmalıyım ve tek yöne standart bir sürede ulaşmasını istediğim dc motorları sürebilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Üzerine düşünüyor ve araştırıyorum ama yardıma ihtiyacım var .
Daha önce kart tasarlamadım. Structure text, C ve assembly işimi görecek kadar kullanabilirim.Tercihim programlama için Structure Text .
Yardımlarınızı bekliyorum . Proje otomat tarzı çalışan bir makine yapmak üzerine ve endüstriyel ortamda kullanılacak şekilde olsun istiyorum .
Teşekkürler.
 
57639


ben 24 giris ve 24 cıkıs için pic16f1947 kullanmıstım.bütün giris ve cıkıslar optoizalatörlü.bir fikir diye ekledim.Bugün böyle bir devre yapmam gerekse idi arm işlemci(stm32 serisi) kullanırdım.pic16f1947 nin portchange interruplarından sekizinide kullanmam gerekmisti fakat bir tanesi ne yaptıysam calısmamıstı.eger yazacagınız program interruplı vs ise dedigim gibi arm kullanmanızı tavsiye ederim.
 
S.A.
@mstfbyhn çoklu ürün satışlarındaki otomatlardan mı su, soda, gazoz vs. Şimdi dc motorunuz tek önlü daima aynı yönde dönecekse röle değil de transistor kullanmanızı tavsiye ederim. yok 2 yönede dönecekse durum farklı h köprüsünü araştırmanızı tavsiye ederim. Tavsiyem çift yönlü kullanacaksanız ana kontrol kartını ayrı motor sürücülerinı ayrı kart olarak tasarlamanızı öneririm.

@alarmko Elinize sağlık. Mikro yazılımı olarak ne kullanıyorsunuz?
 
assembler ve c kullanıyorum.c yi ögrendikten sonra assambler i bir kenera ittim,ancak iyikide ilk olarak assambler ögrenmisim diyorum.sıkıstıgım veya anlamadıgım yerde assamblere geciyorum.Yeni gözdem arm işlemciler.Hatta ilk projemi yaptım.Bakalım makinada herhangibir sıkıntı cıkaracakmı.Ben bütün arkadaslara arm ögrenmeyi siddetle tavsiye ediyorum.ilk baslangıcı biraz zor ama anlamaya baslayınca diger hepsini birkenera bırakacaksınız.
 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim . Tek yönlü çalışacak ve tek ürün olucak .
Stm32F serisi kullanmayı düşünüyorum. Daha çok yolum var onu farkettim araştırıp öğrenmeye devam. Tek yönlü dahi olsa pin çıkışlarını BTS118D tarzı(ekipman ve özelliklerine hakim değilim örnek açısından) bir switchle yapıp ayrı bir sürücü kartına dışarıdan beslemeyle enable'ı pinlerden paralel bağlantı yapmayı düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar yönlendirebilirse sevinirim şöyle daha iyi olur diyerek .
 
Motor gücün çok değilse çok pahalı bir ürün. Endüstriyel olarak da başka işlerde de kullanırım diye düşünüyorsan tavsiyem aynı. Ana kartın ayrı olsun i/o kartların ayrı olsun. Ana kartın baz bir kart olsun standart giriş çıkışlar ve analog olabilir. Tek işte standart olarak kullanacaksan tek kart olsun. Tek kart yapıyorsun başka bir işte yada makine revizyonun da kullanacak oluyorsun haydee kart sığmıyor. Hatta i/o kartında haberleşme yaparsan makinanın istediğin yerine giriş çıkış kartı koyarsın.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst