50 Hz lik Asenkron Motoru 60 Hz de Çalıştırma

IEC standartları motorlar için 50/60 Hz yi uygun görür.Yani motorlar sorunsuz olarak çalışır.Fakat gene de üreticiden motor alırken 60 Hz de çalıştıracağım demenin yararı var,rulmanları daha kaliteli takarlar..

Bununla birlikte motorların zaten belirli toleransları söz konusu,yani motor kısa süreli 70-80 Hz de bile çalışabilir,sorun çıkarmaz..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motorlar zaten 50 ve 60 hz de çalışacak şekilde üretilirler.Sadece devir sayısı artacaktır:Bir problem olacagını zannetmiyorum.
 
15 yıldır bu meslekdeyim motorlar için gördüğüm tek uyarı voltaj için Şebeke frekansından yanan motor görmedim dedikleri gibi motor devri artar ama sorun teşkil etmez motorlar zaten bu tip durumlar göz önüne alınarak yapılıyor
 
Bilindiği üzere motorların devirleri 2 şekilde değişir. Ya kutp sayısını değiştirmek gerekir. Veya frekansı değiştirmek gerekir.

Motor 50Hz de çalışar bilir fakat devri 60Hz'e göre daha düşük olacaktır.
 
motor 50 hz göre yapılmıs yani bu demekki rulman sargı bu degere göre yapılmıs bence degiiklik adece hız 50 hz göre daha hızlı ve motorun verimi düsmütur ayrıca ömrü 50 hz göre biraz daha azalır
 
İlgili motor daha yüksek bir frekansta çalıştığı için(60Hz) devri artacaktır. Bu motor için çok büyük bir sorun teşkil etmez. Yanlızca motor daha hızlı döndüğü için içindeki rulmanın kullanım ömrü daha kısa olacaktır.
 
bence sisteme sürücü baglamanı tavsıye ederım
 
Uzun vadede sorun çıkaracaktır tecrübeyle sabittir.
 
Sn.Elektronikmüh tecrubenizi açabilmeniz mümkün müdür acaba ? Sanırım arkadaşlarımızın değindiği gibi rulman probleminden bahsetmiyorsunuz (sonuçta kimse birebir rulman katalog önrüme göre rulman değiştirmiyordur?)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst