5 Tane Motorun Durması

avast

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
29 Ocak 2012
Mesajlar
286
Puanları
6
Konum
Dünya
Arkadaslar kucuk bir yem fabrikasinda 5 tne 4Kw motor var ve bunlarin herhangi birisi zorlanip termik atinca diger 4 motorlarda durucak. tup vida elek falan var.. 5 tane star stop termik kontaktor yani her motorun malzemesi var. sadece termiklerden 1i atinca Hepsi durmali..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
stop butonu ile termiklerin 95-96 nolu kontaklarını seri bagla hangi termik atarsa atsın bütün motorların duracaktır
 
nasil anlamadim bu nc mi oluyor birde her stop butonundami yapilcak bu dedigin
 
makinanın kendine ait bir kumanda panosu var mı yok sa sen mi yapacaksın makina hazır calışır durumda ise dedigim gibi 95-96 yani NC ucunu seri bagla yani kumanda fazını yada nötr ünü al önce stop butonundan gecir daha sonra sıra ile her ermigin 95 nolu (NO) kontak ucundan gir 96 dan cık bütün motorların termiklerinden gecirdikten sonra start butonuna bagla bu durumda herhangi bir sebepten dolayı herhangi bir motorun termigi atacak olursa bütün motorların stop edecektir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst