5 saniyede bir yön değiştirme Yardım...

Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar.. Bi sorum olacak Aşağıda resimde (pek resme benzemedi ama idare edin :)) ) görmüş oldugunuz bi düzenek yapıcam Elektrik motoru yük vagonunu otomatik olarak sağa ve sola hareket ettirecek.. Yani biz start verdikten sonra kendi sağa gidecek, sınıra geldikten sonra sola otomatik dönüş yapacak sonra sol sınıra gelince otomatik sağa dönüş yapıcak .. yani biz stop verene kadar bu böyle devam edecek...
Ortalama 5 saniyede bir yön değiştirecek.. sizden öğrenmek istediğim, bu düzenekte hangi motor kullanıyım ve sınırlara geldiğinde motorun yönünü hangi yöntemlerle değiştirebilirim... Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sınırlara sola ve saga ıkı tane lımıt swıtch koy
bu swıtchlere geldıgınde yon degıstırırsın
kac kılo yuk hareket ettırıceksın ? Ac motor kullan yada step motor yada servo motor uygulamaya gore degısır
ıkı uc nokta arası mesafede onemlı tabı
ve bu ıkı nokta arasında durma hassasıyetı yanı kac santım hata yapabılır sıstem
 
0.75 Kw lık bir ac motor kullanırsam eğer, 5 saniyede bir yön değiştirmek motora zarar verirmi ??? ve bu saatlerce böyle çalışacak
 
hiç bir asenkron motorun 5 saniyede bir yön değiştirmeye dayana bileceğini sanmıyorum. Bu işlemi mekanik olarak çözebilirsin sanırım,tabiki vagonun ağırlığı ve mesafe de önemli.eski tip merdaneli çamaşır makinalarında böyle bir yön değiştirme sistemi vardı sana fikir verebilir sanırım.
 
İnverter kullan ve kısa da olsa rampalı olarak durdur ve hızlandır derim.
 
Ben de elektrik arkadas gibi dusunuyorum.5 sn surekli ters duz calısmak için sıkıntılı olur.
Gerekenden 2 kat daha guclu ve mutlaka reduktorlu bir motor kullanmak gerekir en azından.
 
Mekanik olarak nasıl çözebiliriz ? Mekanik çözüm dediğiniz manuel bi çözümmü olacak yoksa otomatikmi?? Asenkron motor olacak diye bi kaide yok... Böyle çalışabilecek bi sistem hangi motorla yapılabilir?? Yardımlarınızdan dolayı hepinize çok çok teşekkürler
 
5 saniye çalişıp duracak elektrik motoru çalışmaz hemen ısınır ve yanar.
en iyi çözüm mekanik yani elektrik motoru tek yöne devamlı çalişacak. rediktör çıkışı 3-5dakıka devir veya yarım devir yapabilir.
Merdaneli çamaşır makinası veya araç cam sileceği incele
 
5 saniye çalişıp duracak elektrik motoru çalışmaz hemen ısınır ve yanar.
en iyi çözüm mekanik yani elektrik motoru tek yöne devamlı çalişacak. rediktör çıkışı 3-5dakıka devir veya yarım devir yapabilir.
Merdaneli çamaşır makinası veya araç cam sileceği incele

arkadaşlar merdanali çamaşır makinalarında
sağa sola dönüş hareketini motor değil motorun hareket ettirdiği şanzuman grubu yapar kısaca motor mili sonsuz bir dişli o dişlinin hareket ettirdiği bir takım dişliler ile sağa sola dönme hareketi ni sağlar sizin bahsettiğiniz eski mini çamaşır makinelerinde motor 30 saniye bir yöne 30 saniye bir yöne dönme hareketini yapardı.. bunuda bir tımer ile kontorl edilirdi..
saygılar
hakan
 
Bahsettiğiniz sistemin benzerini bir arıtma tesisinin kum tutucu kısmında görmüştüm. 8-10m'lik bir yol üzerinde köprü gidip geliyordu her iki uçta sınır anahtarları vardı. Köprü üzerinde sağlı sollu 2 adet asenkron motor vardı yanlış hatırlamıyorsam güçleri 500watt olmalı. Güç her iki motordada redüktör grubu ile tekerlere iletiliyordu,düşük devirde ilerliyordu ve sürekli çalışıyordu.

Sizin sorunuzda yapılması amaçlanan nedir? o kadar mesafe 5 sn'de alınmazki. Yapılması hedeflenen nedir bunun hakkında bilgi verirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,572
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst