5 Saniye Röle

IVHAKAN

Üye
Katılım
6 Ağu 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum. Bu konuda affınıza sığınıyorum.
Arabalar için geri görüş kamera sistemi hazırlıyorum da bi sorunla karşılaştım.
Geri vitese takınca kamera devreye giriyor. Geri vitesten çıkarınca enerji kesildiğinden araç ekranında 5 saniye bi siyah ekran ve kamera bağlantısı kesildi veya arızalı uyarısı veriyor. Bu 5 saniyelik siyah ekran ve uyarıya engel olabilmek için kameradaki enerjiyi 5 saniye daha veren röle ler varmış sadece röle ama 12V 5Pin röle biraz araştırdım onlarca röle çeşidi var işin içinden cıkamadım.
Yorum ve yardımlarınızı bekliyorun. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
klasik merdiven otomatiğ kullanabilirsiniz buton uçları kısa devre olduğu müddetçe kondansatör şarjlı kalmaya devam eder yani röle çekili kalır ta ki buton uçları boşa çıkınca ayarlanan süre sonunda röle kontağı bırakır.
merdiven1.jpg
 
Aslında olabilir fakat şöyle bir durum var en fazla kibrit kutusu büyüklüğünde ve maliyeti düşük olması lazım torpido arkasında dar bir alanda durucak ayrıca sıcağa da dayanıklı olması lazım. Yurt dışından biri bunu tek bir röle ile çözmüş mesela
 
yurt dışı olayını bilemem ama bu devrede 12v telekom röle kullanırsanız kolaylıkla kibrit kutusuna sığar sanırım kontaklardan çok akım çekilmeyecek. kolay gelsin.
 
%99 aradığım röle bu "telekom röle" ilk fırsatta deneyim bilgi vericem. Çok çok teşekkür ederim, Süleyman Bey
 
yanlış olmasın bahsettiğim klasik çift kontaklı küçük röle bakınız link veriyorum reklama girmez umarım röle tek başına bi işe yaramaz yada devresiz olsun derseniz rölenin bobin uçlarına büyük kapasiteli bir kondansatör bağlayın örnek 2200 uf/16v yetmez ise 3300uf/16v neyse artık değerini deneme yanılma ile siz bulursunuz.sanrım anlaşıldı.https://urun.n11.com/salt-malzemele...VyggqCh348whiEAQYAiABEgJkwvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst