5 Kasım'da Facebook'u Öldüreceğiz

Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
39
14118576.jpg


Dünyanın pek çok ülkesinde kamu kuruluşları, bankalar ve şirketlerin sitelerine yaptığı siber saldırılarla adını duyuran Anonymous adlı hacker grubu bu kez dünyanın en büyük sosyal ağı Facebooku hedef aldı.

Grup adına YouTube'da yer alan ve konuşmacının sesinin dijital olarak bozularak verildiği videoda Facebook, Kişisel verileri devletlere satmakla suçlandı.
İfade özgürlüğü ve serbest bilgi paylaşımının önündeki engelleri kaldıracağını savunan grup açıklamasında Sizin hakkınızda ailenizden daha çok şey bilen Facebook, hükümet organlarına bilgi satıyor ve casusluk firmalarına gizli erişim olanağı sağlıyor. Bu şekilde dünyanın dört bir yanındaki insanlar üzerinde casusluk yapabiliyorlar. Kendi mahremiyetiniz için bu mücadeleye katılın ve Facebook'u öldürün dendi.

Neden o tarih
Anonymous'ın Facebook operasyonu 5 Kasım'ı tercih etmesi tesadüfî değil. Grup kendilerine simge olarak Guy Fawkes'ın maskesini kullanıyor. Fawkes, 5 Kasım 1605'te yılında İngiltere'de Parlamento'yu ve Katoliklere baskı yapan Kral 1'nci James'i barutla havaya uçurmayı planlamış ancak başarısız olmuştu.
 
bence böyle bir şey olsaydı çoktan erişimleri engellenmişti.
 
Ama gerçekten facebookta sıkıntı olduğu symantec gibi firmalarında açıklamalarıyla biliniyordu kesinlikle çok fazla özele girlilmemeli , fotoğraf yuklenmemeli, kısacası illa kullanılacaksa çok fazla özele girmemeli
 
Bu konu hakkında çok fazla bilgi dönüşümü var. Anonymous'a dahil olanlar Robin Hood gibi davranıyor. Adeta ezilenleri koruyup, bunu yapanları cezalanırıyor. Son zamanlarda internet sansürü için de TİB'e de saldırıda bulunmuşlardı. Uluslararası bir örgüttür ve işini adete kusursuz yapmaktadır. Bu nedenle takdire şayandır.
 
Facebook'un kuruluşunu anlatan Social Network adlı filmi izledim de, kurucusu Mark Zuckerberg dehşet zeki bi elemandı.Bence bu tür girişimler sonuçsuz kalacaktır :cool:
 
bu grup türkiye'ye saldırdı bi sonuç alamadı. dünyada 750 milyon üyesi bulunan facebook herhalde kendini çok iyi koruyordur. ileri bi tarih vermişler. facebook güvenlik araçlarını gözden geçirsin artık
 
bu grup öldürmez teğet geçer sadece :)
 
insanlar kime güveneceğini bilemez duruma geldi. en iyisi herkes kendi güvenliğini sağlasın ve önemli bilgilerini kesinlikle internette herhangi bir sitede paylaşmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst