5 Axis Cnc Yağlama Sistemi Yardım

bayXzor

Üye
Katılım
15 Ocak 2013
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar Kullanmakta Olduğumuz Cnc de Yağlama Problemi Nedeniyle Yağ Dağıtıcılarını Kontrol Ettiğimizde Yağ Dağıtıcıya Gres Girişi Gerçekleşmediğini Gördük, Bu sebeple Tıkanma Olasılığıyla Dağıtıcıyı Parçalayıp Temizledikten Sonra Tekrar Denedik Fakat Yine Girişi Gerçekleştiremedik Nedir Ne Değildir Derken Dağıtıcı İçerisinde Kanallı Milleri Farkettik Miller Yuva İçerisinde Her İki Tarafada Hareket Edebiliyor Bu Hareket Alanında Yağ Çıkışlarına Geçiş Veren Delikler Mevcut Bu Geçişleri Yağ Basıncına Göre Kendimi Düzenliyor Yoksa Bulmaca Tarzı Olan Bu Millerin Belli Standartlarımı Var? Bu Dağıtıcılardan Makinada Üç Adet Bulunmakta İlkini Tesadüfen İşlem Gerçekleştirmesini Becerebildik Fakat Sonradan Tekrar Yağ Akışını Engelledi Bu Konuda Bilgi Sahibi Olan Arkadaşlar Yardımcı Olabilirlermi Dağıtıcı Resmi 1097735_671464252881264_409124711_o.jpg
 
Yağlama sistemleri genelde bir (hava pompa vs) basınç kaynağı ile resimdeki kütüğe girer, tüm bağlantıların hat basınçları ayarlanır(yağ kısa yoldan gidip yere tokülmesin diye). Yağlamanızı başlatan her ne ise sağlam kabul ediyorum. Tahminim basınç ayarlarınız bozuk yada bölüm yağlayıcı giriş veya çıkış noktalarında tıkanma söz konusu olabilir.

Kolay gelsin..
 
"Yağ Dağıtıcıya Gres Girişi Gerçekleşmediğini Gördük" demişsiniz. Ama dağıtıcıda sorunu aramışsınız. Dağıtıcıda giriş yoksa dağıtıcıdan önceki yerlere bakmanız gerekmezmi?
 
Gresin Dağıtıcıdaki Ufak Pistonlara Uyguladığı Basınçla Hareket Ettiğini Geçte Olsa Öğrendik Bahsi Geçen Cnc deki Sorunu Çözdük Fakat 14 Axis Diğer Makinamızdada Aynı Sorun Başladı Durum Böyle Olunca Sorunun Dağıtıcılarla Alakası Olmadığını Düşünüyorum, Yağlama Tanklarını Önceden Manuel Elle Dolduruyorduk Sorun Yoktu Yeni Gres Pompası Alındı Şimdilerde Tankları Gres Pompasıyla Dolduruyoruz Extra Basınç Uyguladığı İçin Dağıtıcıları Kitliyor Olabilir Düşüncesindeyim Sorunlarımız Gres Pompası Kullanmaya Başladıktan Sonra Gerçekleşti Bir Süre Elle Doldurup Bundan Emin Olacaz..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,486
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst