4kw motor bağlantısı

wikol

Üye
Katılım
23 Nis 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
54
merhaba elimde 4kw motor var etiketinde 400v üçgen 440 v üçken bağlantı yazıyor bu motor yıldızmı bağlanmalı üçgenmi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mümkünse motor etiketinin fotoğrafını bu konuya ekleyin.

Saygılar....
 
öncelikle merhaba etikette 400v üçken yazıyor ise o motor üçken çalışır niye bir faz sargısı 400v ta dayanıyor demektir ilk önce yıldız kalkındıracaksın sonra üçken baglayıp yoluna devam edeceksin allah kolaylık versin saygılar
 
Hem yildiz hemde ucgen baglayabilir
O motor, dırekt üçgen çalıştırılır.Haa, yıldız üçgen dersen kısa süre yıldızda kalır sonra üçgene geçer veya geçirtilir. Devamlı yıldız da kalamazzzzz..
 
Üçgen şeklinde voltajı da yazılıp belirtilmiş zaten.Sürekli yıldızda kalırsa ne olur? Yıldıza göre uygulanan 380-400 volt ac, bu mevcut sargı iç yapısına (sargı uzunluğuna) göre çok düşük kalacağından, motor mili bu durumda iş de yapıyorsa zorlanarak yanabilir.Mutlaka üçgenle sürekli,yıldızda ise geçici yol verme halindeyken çalıştırılmalı.Yol verme sırasında uzun sargı boyuna düşük gelen 380-400 volt ac uygulanıyor ki motor ilk yol alırken daha az akımı (1/3'ü kadarını) şebekeden çekilebilsin diyedir.Asıl amacı da budur.Kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst