48v 3kw Rüzgar Türbini Frenlemesi İçin Kontaktör

mehmetgur

Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba dostlar,

Başlıkta belirtilen değerler için rüzgar türbininden gelen hattı kısa devre yaptırıp frenlemek için kontaktör kullanacağım. Normalde Akım hesabı P=U.I.√3.cos φ ancak kısa devre yaptırdığım zaman yüke bağlı olmamasından dolayı daha az mı daha çok mu akım çeker kestiremedim. 3k/(48v x √3) ten 36A geliyor her faz. Kısa devre olacağı ve türbin frenleyeceği için daha düşük amper değerli kontaktör kullansam olur mu?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu türbin kanatlarının akü şarjı tamamlanıp aşırı hızla dönerek abandone olmaması için alternatör çıkışı doğrudan doğruya kısa devre edilemez hocam, bu uygulamanız doğru değildir (çünkü 3 kW'lık alternatörün 3 fazlı sarımları bu esnada aşırı ısınıp sargı izolasyonlarına bir zarar gelebilir) Bu fazla olan boştaki gücü watt'ı/omajı uygun dirençler üzerinden harcanarak bu frenleme işlemleri yapılır. Kontaktörü de bu direnci bu anlarda devreye almak için seçiyorsanız üretilen max voltaja uygun kontaktör seçmelisiniz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu türbin kanatlarının akü şarjı tamamlanıp aşırı hızla dönerek abandone olmaması için alternatör çıkışı doğrudan doğruya kısa devre edilemez hocam, bu uygulamanız doğru değildir (çünkü 3 kW'lık alternatörün 3 fazlı sarımları bu esnada aşırı ısınıp sargı izolasyonlarına bir zarar gelebilir) Bu fazla olan boştaki gücü watt'ı/omajı uygun dirençler üzerinden harcanarak bu frenleme işlemleri yapılır. Kontaktörü de bu direnci bu anlarda devreye almak için seçiyorsanız 36 volta uygun kontaktör seçmelisiniz. Kolay gelsin.
Daha önceden yapılan bir uygulama bu hocam. Ben sadece araya kontaktör koyacağım. 36v nerden geldi onu anlayamadım tam. 36A mi demek istediniz.
 
Merhaba, o zaman bu konuda herhangi bir sorun yoktur, dirençsiz ve sadece kısa devre şeklinde algılayarak yazmıştım bu yorumu, siz bu sistemde sadece kontaktör seçimini yapıyorsunuz demek ki. Evet, bu yorumu yazarken volt kısmında hata olmuş, 36 A 'yı 36 volt olarak yazmıştım, düzeltiyorum bunu. Türbinle üretilen 48 volta uygun ve 3 kW gücü kontaklarından geçirebilen uygun bir kontaktör seçilebilir demek istemiştim. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba, o zaman bu konuda herhangi bir sorun yoktur, dirençsiz ve sadece kısa devre şeklinde algılayarak yazmıştım bu yorumu, siz bu sistemde sadece kontaktör seçimini yapıyorsunuz demek ki. Evet, bu yorumu yazarken volt kısmında hata olmuş, 36 A 'yı 36 volt olarak yazmıştım, düzeltiyorum bunu. Türbinle üretilen voltaja uygun bir kontaktör seçilebilir demek istemiştim. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst