48 V altarnatörü 24 invertör ile kullanma

TTcEnerji

Üye
Katılım
7 Mar 2019
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
29
türbinim 48 volt ama invertörüm 24 ta çalışıyor
ürettireceğim enerjiyi invertöre uygun hale getirmek istiyorum

aklıma iki yol geliyor

1) dc çevirip voltaj regülatörü ile yapma
2) 3 fazlı trafo ile 1/2 oran da düşürme
 
1. şık mantıklı geliyor ama rüzgar türbini olarak düşündüğümde dalgalı voltajı dengelemede sorun yaşar mısın yada regülatörü ona göre dizayn etmen gerekir bence
 
önerdiğiniz regülatör var mı
ben elektronik kart tamiri yaparım, bu konuda bilgim sadece teoride, bu konuda benden daha çok bilgili kişiler yorum yapabilir, forumda yenilebilir kaynaklarda rüzgar türbinü yapan arkadaşlar daha bilgilidir, onlara sorun bence. biliyorum interneten bakıp şu işinize yarar dersem yalancı çıkarım.
 
Elimizde bu ürünler var yaklaşık 50 amper tam devrinde olacak
 
https://tr.banggood.com/48V-500W-Wi..._campaign=ssc-trg-0719-all&ad_id=368025922476

Türbin-alternatörü 48 volt olarak seçtiyseniz reg. ve aküleri de 48 volt (4 seri bağlı akülü olan sistemde) olarak seçerek bu sistemi bu şekliyle (48 volt olarak devam ettirip) tamamlayın. Çünkü türbinden çıkan voltajı regüle (değişken voltajı kontrol etmek ve aküden önce tam düzenlemek amaçlı) bir cihazı mutlaka kullanmanız gerekecektir. En mantıklısı veya daha kayıpsız (dönüşümlü) şekli bence bu yoldan olur. Türbin-alternatör çıkış gücü 500 watt'a kadarsa üst linkteki rüzgar türbini şarj regülatörünü zaten kullanırsınız. Elinizdeki 24 voltluk inverteri ise ; 4 akülü bu sistemde 2 sadet seri bağlı aküyle, yani 24 volt DC olan ara köprü bağlantısından kullanır, yine 24 voltta çalışan başka (2.) bir inverter varsa sistemde diğer 2. seri bağlı 24 volt DC akü köprü bağlantısıyla bunu da kullanırsınız. 24 voltluk inverteri hiç kullanmayıp 4 seri aküden direk beslenen 48 volt inverter de başka tercihiniz olabilir. Arada aküleri kullanmanız zaten şarttır, çünkü türbin çıkışındaki değişken voltajdaki (oynak) çıkışların dengelenmesi için aküler şarttır.

* 48 volt türbin-jeneratörünüz 48 volt olarak etiketinde yazılı olsa bile, aslında değişken rüzgarda 54-60 volt AC aralığında 3 fazlı AC'yi mutlaka üretebilmiş olmalıdır, 3 fazlı köprü diyotlu bir doğrultmayla bunu 54-60 volt DC'ler civarında doğrultup linkteki bu reg. girişinden o zaman rahatça bağlayabilirsiniz.

* Türbin jeneratörden sonra 48>24 DC-DC buck konverterü 2 seri akünün (24 voltluk) sistemde olması halinde ve türbin-jeneratör gücünü bilerek uygun amper değeriyle bunu kullanmanızda, akü şarjı için 24 değil 28.8 voltluk DC şarj voltajının (en az) olması gerekeceğinden, aküleriniz 24 voltluk akülü sistemde şarj olamazlar, bu nedenle 48>24 volt DC-DC dönüştürücü hem bu yönden, hem de akülerden önce reg. kullanmak, bu DC-DC konverterin çıkışı sabit olmayıp değişken olduğunda yine gerekeceğinden gereksiz olarak cihaz sayısı da artmış olacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Türbin kaç watt bunu bilirsek uygun bir fikir dusunebiliriz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst