45 litre/dak pompa için motor

cenko

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
56
Puanları
1
Yaş
34
elimde Yuken marka PVR50 bir pompa var max 175 bar da çalışacak pompanın debi bilgisi min 15 lpm , max 61 lpm kaç KW motor bağlamam gerekiyor hesabı yapınca çok yüksek çıkıyor deneyimi olan arkadaşlar bana yardım edebilirse çok sevinirim cavaplar için şimdiden teşekkürler...
 
basınç çok yüksek değilmi nerde kullanacaksın bu pompayı merak ettim.lpm =litre olarak dakikadaki pompalama peryodu mu demek acaba? saygılar.
 
cenko, Kw = (175 * 45) / 540 formülüyle motor gücünü hesaplayabilirsin. Buradan 12 Kw gibi bir değer çıkıyor. Bu değer sana büyük gelebilir fakat 1dk da verimli bir şekilde zorlanmadan 45lt yağ basmak istiyorsan 10-12Kw arasında kullanman öngörülür. Bu değerlerin altına indikce elektrik motoru doğru orantılı olarak devir kaybedecek ve deplasmanın düşecektir, aynı zamanda motor fazla yüklendiğinden termik attırabilecektir. yani 6Kw motorda bağlasan sistem çalışır ama motor çabuk ısınıp, istediğin hızlara,basınca ulaşamazsın.
 
basınç çok yüksek değilmi nerde kullanacaksın bu pompayı merak ettim.lpm =litre olarak dakikadaki pompalama peryodu mu demek acaba? saygılar.

Teknomen, Hidrolik bir sistemde 175Bar çok normal bir değerdir, en basit Dişli Pompalar dahi 200Barı rahatlıkla elde edebilir, kaldıki Pistonlu Pompalar ile sürekli sorunsuz olarak 400Barda çalışabilirsin. Cenko muhtemelen hidrolik bir preste bu pompayı kullanacaktır. lpm , düşündüğün gibi Litre Cinsinden Dakikadaki Yağ Deplasmanıdır (Liter Per Minute).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst