Led plaketi plastik gösterge kutusuna vida ile vidalanıyor.Bu parça da kulakları ile ön panele vidalanıyor.
Üstten içe doğru gelen metal şase ile led plaketinin birleşim kenarı sıfır gibi.Yani PCB deliklerine uymuyor.Ledleri monte ederken sizin dedğiniz gibi esneme şansı verecek mesafede lehimledim.Kırılmasın diye.
2 adet PPM devresindeki trimpotların ön tarfındaki boşluğa M3 PAD koyarak taban sacına monte edebilirim.Zaten devre hedearlar ile led plaketine geçecek.Sizin düşünceniz ne olur hocam?Ama sorun şu devrenin şase M3 PADi altına besleme devresi geldiği için o köşeden tabana vidalanamayacak.Devrenin şasesini trafodan kablo ile versek sorun olur mu?
Bir sorum da şu; biz devreyi artık 2X13,5V ile besleyeeğimiz için devredeki 10V zener yerine 12V zener kullanabilir miyiz?Elimde 12V 1w ve 9V 1w zenerlerim var.
LED plaketi sağlam olarak şaseye vidalanıyorsa iki kartı da rahatlıkla taşıyacaktır. (Dişi konnektör kalitesine bağlıdır)
Dolayısı ile PPM plaketlerinin şaseye vidalanmasına gerek olmaz.
Ancak bu durumda besleme sıfır uçlarının da ayrı ayrı besleme devresine bağlanması gereklidir.
(Tek yapılması gereken şey pover konnektörlerine 3 er adet kablo bağlayıp bunları direk PSU çıkışlarına bağlamaktır)
V LED için ayrı besleme kullanılacaksa plaket üzerindeki şase kesilebilir veya birleşik bırakılabilir.
O zener OP-AMP koruması içindir. 9V olması daha iyi olur. Her ne kadar çoğu op-amp 17V a kadar dayanıyor olsa da voltajı düşük tutmak faydalıdır.
NOT:
Headerlar çok yampiri olmuş. Yakışmıyor.
Daha kısa olanlar ile değiştirip, orijinal formunu bozmadan lehimlemelisin.
https://www.robodukkan.com/40-Pin-Tek-Sira-Erkek-Header-254-mm-Siyah,PR-116.html
Bu hıdır lehimlenmeden önce tüm pinler bastırılarak plastik parçaya sıfırlanır. Böylece pin uzunluğu plaketten geçtikten sonra ideal olacaktır.