400 kw kompanazasyon sorunumuz

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
Arkadaşlar sorunumuz şu 400 kw trafo sabit kondastör yok veya iptal edilmiş fabrikada

2 ad difaze 120 kva dikiş kaynak makinesi
3 ad trifaze gaz altı kaynağı muhtemelen 25 kva
1 ad difaze 50 kva punta makinesi
1 ad 150 amp civarında cnc (plazma)
1 ad 20 kw giyotin
1 ad kompresör
el aletleri ,klima ,buzdolabı, yazıcı, fax, civa buharlı ,tavan lambalar

bu yeri ilk defa gördüm 3 gün sonra tamirata başlayacağım entes rg12 cs kullanılmakta monofaz veya difaze kondanstör kullanılmamış 165 kwar kondanstör var az diye düşünüyorum rkgr ilk 3 kademe yanlış okuyo 7 ci kademeden sonrasıda kapalı off ancak sistemi kimse düzene bindirememiş reaktif ve kapasitifden her ay ceza yiyor en son 0-1-2 pako ile extra manuel çektirme yapılmış kondanstörler makineler kullanıma başlayınca kondanstörü pako ile devreye alıp çalışıyolar gece ise ana şalteri kapatıyorlar ceza yemesin diye tristörlü kompanazasyon yapılmış yine düzelmemiş fabrika yeni olmadığından akım trafosuna bakmadım muhtemelen 400/5 dir

muhtemel sorun nedir lütfen tavsiyelerinizi sıralarsanız sevinirim

monofaz 0,50 kwr kondanstör kullanmalımıyım
difaz kondanstör kullanmalımıyım
sabit kondanstöre gerek varmıdır
rkgr kademelerini açıp tekrar tanıtma yapacağım
manuel sistemi iptal edeceğim
local kompanazasyon çare olurmu

cevaplar için teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu sistem çözümmüdür sizce

Tristörlü Kondansatör Sürücü



Reaktif değişimlerin hızlı ve büyük olduğu dengesiz işletmelerde, kontaktörlü sistemler kompanzasyon ihtiyacına cevap vermekte yetersiz kalmaktadır. Bu tarz işletmelerin kompanzasyonunda klasik sistemlerdeki mekanik kontaktörlerle anahtarlama yerine tristörle anahtarlama yapılarak hızlı değişen yüklere cevap vermek mümkün olmaktadır.

Tristörlü sistemlerde kondansatörler sıfır geçişlerinde devreye alındığı için boşalma sürelerini bekleme zorunluluğu ortadan kalkar. Ayrıca kondansatörler ilk devreye alındığında çekilen akım minimum olduğu için yüksek bir hızda devreye alıp çıkarmak mümkün olmaktadır.

Bu sistemle böylece kondansatör ve anahtarlama elemanlarının ömrü uzatılmış ve güç kalitesini olumlu yönde etkilenmiş olur. Ayrıca Bakım maliyetleri de minimuma indirilmiş olur.

Sistem, bağlanan kondansatörlerin güçlerine göre hem binary mod hem normal modda çalışabilir. Eğer kondansatör dizilimi her kademe bir önceki kademenin 2 katı olacak şekilde yapılmışsa sistemi binary olarak kabul eder. Binary modda kondansatör seçme işlemi çok daha hızlı bir şekilde yapılır. istenilmesi durumunda bu şekilde binary bir dizilim yapılmadan oluşturulacak sistemi de röle normal mod olarak kabul eder ve ona göre çözüm üretir.

Sistem yük değişimini 10 ms’de algılayıp sonraki 10 ms içinde anahtarlama yapmayı mümkün hale getirmektedir. Anahtarlama sinyalinden sonra ilk sıfır geçişinde kondansatör devreye alınır ( <20 ms). Bu şekilde sistemin cevap hızı 50 ms’ye kadar çekilmiş olur.
 
merhaba
trafoya sabit kondansatör tak 1kvar düşük olsun.(trafo çıkısında ise saat)
öncelikle röleyi değiştir(arızalı olabilir) kael var kombi 18 tak(her fazdaki anlık değerler okuyor (+/-)olarak ekranda belitiyor)
yeni akım trafosu tak
kondansatörleri değiştir (frako veya elektronicon)
sabit yapmana gerek yok kademe sayısını arttır.(monafaze ve trafaze olarak)
el kumandasını dediğin gibi iptal et.
ne olursa olsun sistemi sıfırdan kurki başın ağrımasın .


yamalı pantolan her zaman yırtılır.
 
tristörlü kondanstör sürücü grubu hakkında ne dersiniz grup argenin
 
grup argenin tristörünü hiç kullanmadım hep alman menşeili ürün kullanıyorum.(manisadaki fabrikamızda trafodan 10 bin tl ceza gelince tamamen almanya menşei ürün kullanıyorum 4 senedir 1 tane kondansatör değişmedim)
kullanan arkadaşlarımız varsa yorum olarak yazacaklardır.
 
çok hızlı ve sık sık akım değerleri değişiyor kaynak makineleri bol olduğundan kaçınılmaz bir durum mili saniyeler içerisinde bu değerleri okuyup çok hızlı cevap verecek ürün olmalı başka yorum ve fikir yapacak arkadaşların yorumuna ihtiyaç var
 
ALRON'u inceledinizmi ? Torbalı BMC den de bilgi alabilirsiniz.Tuğrul beyle ( 05334627485 ) görüşmeniz yararlı olabilir.
 
1- Kaynak makinaları, punta makinaları, cnc tezgahı v.b. yükler devreye çok hızlı girip çıkan yüklerdir böyle bir sistemde konvansiyonel kontaktörlü sistem işe yaramaz, by_ceyrancı'nın dediği şekilde konvansiyonel sistemi 100kere de yeniden kursan hiç bir sonuç alamazsın. Tristörlü sistem kurmak zorundasınız, grup arge'nin namını çok duydum ama kullanmadım.
2- Trafo 400kVA ise ölçüm Alçak gerilim tarafındandır, 630kVA ve üzeri ölçüm Ortagerilim tarafından olur.

Ayrıca otomatik kompanzasyon sistemi içine hiç bir durumda sabit grup konulmaz.
 
ALRON'u inceledinizmi ? Torbalı BMC den de bilgi alabilirsiniz.Tuğrul beyle ( 05334627485 ) görüşmeniz yararlı olabilir.

Alron ile görüştüm cevaben
dinamik kompanazasyon ağırlıklı
entes rg312cs den akım uyartımı alarak 3 ad punta makinesi için tristör kullanılacak az maliyetle işi çözebiliriz mono ve di phaz kondanstöre gerek yok dedi ancak herşey den önce komple analiz yapıp bilgi vermem gerekecek

Entes firması ile görüştüm çözüm sunmadılar ellerinde hızlı cevap verecek role veya tristör yok rg312cs 1 saniyenin altında cevap veremiyor

grup arge ile görüştüm çözüm sundular bulunduğum şehirdeki yetkili mühendis ile yarın görüşeceğim

ayrıca yarın tüm sistemin analizini yapıp 125 kva kaynakları tek tek çalıştırıp kaç kwar olduğunu gözlemleyerek tüm dipnotlarımı alıp 2 elektrik mühendisi ile görüşüp karara varacağım mühendislerin haberi var yarın bilgi beklemekteler umarım çözebiliriz
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst