40 Kg Tolon Çamaşır Makinası

Katılım
19 Haz 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar iki adet tolon marka 40 kğ lık makinamız var.bugün rulman yataklarını gresliyeyim dedim ama baktım ki gresörlük yok onun yerine yağ haznesine benzer bi şey var.
acaba buraya kaç numara yağ koymak gerekiyor?
bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
keşke o kısımın resimini çekseydiniz
Hazne şeklindede gresörlükler var
 
anladığım kadarı ile sıvı yağ haznesi var.mobil gear 629 veya muadili.Svı rulman yağı diye geçer. mobil gear 626 da dişli yağı .redüktör vb. alnlar için.
 
Gresörlük olmadığından eminim çünkü tapasını açtım içinde motor yağına benzer bir yağ çıktı.Ama yağ çok eski olduğundan özelliğini kaybetmiş ve bu yüzden kaç numara olduğu konusunda bir fikir yürütemedim.
 
murtazagural tolon eski tip lerde 140 no şanzuman yagı kulanıldı
 
ali usta tolon makinaların kartlarını nerede yaptırabiliriz
 
yardımcı olurum sorun ne?
 
Merhabalar, yağ haznesine 90 numara şanzıman yağı kullanman gerkiyor. Daha ince yağ kullanırsan rulmanı dağıtırsın, daha kalın kullanırsan motora zarar verirsin çünkü motor yüke biner. Dolayısıyla hız kontrol cihazıda zarar görür.
 
yaz donemınde hava sıcak olacagından 140 numara kullanmanızı tavsıye ederım .kısın ıse 90 numara kullanmanız gerekır.yag eskı ıse ıcerısınde su bulunup bulunmadıgını analız edınız.eger su varsa gobek kısmını sokerek kazan tarafında bulunan kecelerı degısmenız gerekmektedır.bu kecelerden dolayı kazan suyu rulmanlara dolmaktadır.yakında rulmanlarınız arızalanabılır yada arızalanmıstır.tolonda cesıtlı donemlerde cesıtlı kartlar yapılmıstır.sızın makınanızla ılgılı kartın seklını cekersenız.
 
Resimde belirttim 90 numara şanzıman yagı koyacaksın egerki 10 yıllık makina ise hız kontrollu değilde çift motorlu ise makina o zaman oraya 140 şanzıman yagı koymalısın yaz kış fark etmez haberci hortumu vardır oraya bakar ol eger yag su gelir ise ordan hiç vakit kaybetmeden en yakın tolon servisini çagır yoksa birde rulman ücreti çıkıcaktır sana oldukca maliyete biner 1 yılda bir değiştir yag koydugun göbegin hemen altında yag boşaltma tapası vardır yagı ordan boşaltır ve makinanın arkasından bakarken sağ yanda bir çamlı yuvarlak bir gösterge vardır çamın tam ortasında kırmızı bir nokta var yagı oraya kadar doldur fazlası içeri kazna kısmına atar ve sıkmada keçelerini patlatır

şimdilik hoşçakalın
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst