4 yollu role ile 3.5 kw motor sürme

Bu röle o güçteki motor için uygun değildir. Bu röle ile daha büyük bir kontaktörü çalıştırıp yükü kontaktör üzerinden besleyebilirsin.

Saygılar....

Çok teşekkürler cevabınız için şimdi ise takıldıgım konu bu role bazen açıp kapıyor bazen açmıyor bazen kapamıyor. Role 20 ma akımla çalışır diyor 5 = 0.02 x R den 250 ohmluk dirençle bağlamam gerekiyor diye düşündüm dirençle bağlayınca role çekemiyor dirençsiz bağlarsam da çekiyor ama bırakmıyor takılı kalıyor. Nasıl bağlamam lazım? Relay modül dirençle mi bağlanıyor?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İnternette direk bağlantı şeması var. Mikroişlemciden çek bırak yaptıramadınız mı? Hazır modül değil mi?
 
İnternette direk bağlantı şeması var. Mikroişlemciden çek bırak yaptıramadınız mı? Hazır modül değil mi?
Hazır modül. Çek bırak yaptiriyorum ama çin malı dandik ürün diye sanırım 220 v ile çalışırken çekince low yaptığında bazen bırakıyor bazen bırakmıyor. Bir yerde 20 mah akımla çalışır yazısı gördüm dirençle bağladım bu seferde bazen açamıyor ama kapamada sıkıntı olmuyor. Dirençsiz bağlarsam da kapamada sıkıntı oluyor kapatamıyor. Sanırım malzeme kalitesiz diye sıkıntılı çalışıyor. Siemens marka role bulamadım 5v ile tetiklenen. 24 v si var ardunio 5 v ile çalışıyor. 5v ile çalışan kaliteli role de bulamadım. Tıkandım kaldım. 2 yollu olandan aldım o da aynı. Yeni role alıp deniyecem sanırım bu role bozuk ama bu role de pek guvenilir bir şeye benzemiyor.
http://www.robotistan.com/2-way-5v-...90u02qketfSkKFoP6UCqJYVj_AB_u9nhoC64YQAvD_BwE
Şu ürünü aldım bağlantı şemasında direnç yok ama arduino 40 mah verebiliyor ondan mı sıkıntı oluyor dedim dirençle de denedim gene de olmadı. Sanırım daha kaliteli bir ürün bulmam lazım.
Fikirlerinizi bekliyorum. İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler
 
Bu arada 9v dc veya 12 v dc ile roleyle çalışırken sıkıntısız çekip bırakıyor. Bu gün onu denedim oldu. Ama 220 v ye geçince sapıtıyor
 
Arduinoyu nereden beslediniz? USB mi yoksa harici enerji verdiniz mi?
 
Optodan haberin yok mu, her yere yazdik pic ardu olsun ...
 
Evet, röle kontagu üzerinden, 24 veya 220 volt tetıkletme yapmanız gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst