4.sanayi devrimi hakkında

Katılım
4 Eki 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar elektrik-elektronik mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Gelişen teknolojiyi yakından takip etmekteyim.Sizinde bildiğiniz gibi Almanya ile başlayan bu akım gün geçtikçe büyümekte, sizlere sormak istediğim kendimi bu alanda daha iyi nasıl geliştirebilirim nereden başlamam gerek ve tam donanımlı nasıl olunabilir. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekkürler.İyi çalışmalar.
 
Merhaba.Bir ülkenin sanayi devriminde iyi bir isim yapabilmesi için mevcut silikon (Teknoloji) vadilerini mümkün olduğunca da artırabilmesi (Ar-ge çalışmalarına üretimden daha fazla öncelik de koyabilmesi) hazır teknolojileri hazır alıp (tak-birleştirden) birleştirmekten ziyade onların parça bazındaki değerli olan bir üretimini gerçekleştirebilmeyi hedeflemesi de gerekiyor.Yani hazır teknolojileri çok kolayca satın alıp kopyalayarak veya belirli seviyeye kadar onu yaparak arzu ettiğimiz asıl hedeflere çok kolay ulaşamayacağımız da ortadadır.Almanya’nın durumu veya bize göre olan kıyası eskiden de olduğu gibi oldukça farklıdır.Bunun nedeni belki ülkedeki mevcut teknolojiye olan başka bir bakış açısı ve çalışma ilkesi yanında terör belasıyla bizde de olduğu kadar uğraşmıyor olabilmesi olabilir.

Ama 4. teknoloji devrimini yakalayan bir ülkedeki çok büyük bir otomotiv markasının (Wolsvagen) emisyon değerlerinde sırf satış grafiğini biraz haksız yoldan artırabilmek amaçlı ister bilerek veya ister hiç bilmeyerek bu hatayı yapıp tüketicileri hiç de etik olamayan bir yolla cezbetmeye kalkması ve bu yolla tüm dünyada geçen yıllarda oluşan bir skandal hiç unutulacak türden bir hata veya yanlışlık olarak kabul edilebilir türden de değildir.Yani bu en ileri teknoloji devrimini yıllar içinde dişi tırnağıyla uğraşarak belki kolay olmadan,çok çalışarak da yakalayan bir ülkenin, üretimdeki bazı ürünlerini pazarlarken daha dürüst veya daha etik olabilmesini de elbette beklerdik,tüm dünyaca.

Peki Türkiye şimdiye kadarki geçen bu zamanını hep boşa mı harcadı durdu ve harcamakta da devam ediyor.Elbette ki hayır,şimdiye kadar yaptıkları/başardıkları bundan sonra yapacaklarının bir teminatı niteliğindedir şeklinde de ifade edilebilir.Aselsan,Havelsan;Tusaş,TAI,Aspilsan,Tübitak gibi askeri ve sivil araştırma,üretme,ar-ge merkezleri,tümü bunu tam yakalamak için gece gündüz çalışıyor.Elektrikli arabaların prototipi ve üretimle ilk çıkma tarihi bile belirlenmiş durumdadır.(Sn.sanayi ve teknoloji bakanımız Fikri IŞIK tarafından.) Altay milli tankındaki bazı yenileştirme ve iyileştirme çalışmalarına hep şahit olduk.Yapay zeka konusunda da üniversite bazında elle tutulan en son somut başarıların ve patentlerin alındığı geçenlerde bir TRT yayınında bizzat açıklanmıştı.Yani sanıldığı gibi bu konularda çok boş da değiliz,bir şeyler,bazı olumlu hareketlenmeler elbette ki mevcuttur ve gün be gün bu artarak da devam edecektir,buna inancımız da sonsuzdur.

Ancak Türk insanının başı terör belasından,yabancı kaynaklı engellemelerden tam oarak kurtarılamadıkça,ülkeye gereğinden fazlası hep göz diktikçe (15 temmuz darbe teşebbüsü belasını) milletçe ,kanımız ve canımız pahasına el birliğiyle savuşturmasını bilebildik,bu sevindiricidir,ama bu tür dış tehditler ne yazık ki henüz bitmemiştir,ülke halen teyakkuz halindedir,her gün en az 3-4 en çok 18-30 şehit veren ülke haliyle yani şu haliyle çok vahim bir durumdadır.OHAL 3 ay daha uzatılmıştır.Bilindiği gibi bir süre önce F-16’ların düşman-dost tanılamasını yapan sisteminin kodlarını çözen bazı uçak müh.lerimiz bilindiği gibi hunharca dış güçlerce katledilmiş,görünüşte, sözde kaza süsü verilmişti.Yıllar önce yetkililerce ilk uçak yapılmak istediğinde “Siz pancar motorunu yapın,biz size uçağı hazır veririz” tavsiyesiyle karşılaşılmış,uçak fabrikası yerine sadece traktör,pancar motoru fabrikasına böylece dönüştürülmüştü.Devrim arabasının üretimi de keza buna benzer havadan sudan bahanelerle yine durdurulmuştu.

Yani şimdi ve eskiden de olduğu gibi Türkiye’nin 4. sanayi devriminde iyi bir yere gelip çok iyi bir çıkış yakalamasını engellemek isteyenler sürekli de olmuştur,bu bir gerçektir,bunu kabul etmemek de hiç mümkün değilidr.Atatürk’ün Türk gençliğine hitabesinde de yazılı olduğu gibi ülke harici ve dahili düşmanların devamlı entrikalarıyla uğraşıp,sürekli zaman,para,teknolojide atılım yapmak için ar-ge’ye bütçe ayırmak yerine,FETÖ/YPG adlı yeni yeni ortaya çıkan bir terör grubuyla boşuna zaman harcamaktadır,oysa ki boşa harcayacak hiç bir zamanımızın olmaması da gerekiyor,aklımızın,dimagımızın çok fazla karışmaması için.

Tam donanımlı olmak istiyorsanız önünüze ne gelirse okuyun,öğrenin,araştırın,yılmadan hep yeni bir şeyler öğrenmeye gayret edin,şimdiye kadar yapılanları tam olarak çözümlemeye,bundan sonra yapılacak olanların tüm çalışma prensibini,teknolojisini,bilim ve teknik kitaplarından,bizim forumumuzdaki teknoloji köşesinden,internetten,vb.aklınıza ne gelirse (Yazılı ve tüm diğer görsel kaynaklardan,medyadan,ekonomiden,internetten,vb.) her kaynaktan bunları sürekli araştırıp öğrenmeye çalışın.

Donanımlı ve yeni teknoloji çağına çok yakın olarak durabilmek kanımca ancak bu yollarla olabilir,tüm olumsuz engelleme ve yıldırmalara karşı,inatla bilime ve teknolijiye topyekün de sarılarak bu ancak böyle olabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bakın,az önce geçen sene Nobel Kimya Ödüllü değerli bilim adamımız Prof.Dr.Aziz Sancar yukarıda en kuvvetli gerekçe olarak öne sürdüğüm “terör”ü Türkiye’deki bilim insanlarının çok az proje üretip daha az bilim ödülü almasına direk olarak mesnetledi, az öce TRT2 Haber kanalında. Açıklaması tam olarak da şöyleydi;:

“Geçen sene aldığım Nobel Kimya Ödülünü "15 temmuz kahramanları"na ve tüm Türk halkına adıyorum ve hediye ediyorum,büyük gururla. Ama neden Tükiye’de bir yılda üniversitelerden çıkan bilimdeki proje sayısı Almanya’da elli iken bizde sadece bir tane olabilsin? Ben bunu Türk insanının terörle sürekli kafasının dağılmasına dayandırıyorum,dikkatinin çok dağılmasına bağlıyorum,başka bir açıklaması olamaz” dedi, sn.Sancar. Ve yerden göğe kadar da haklıdır bence. Kolay gelsin.
 
Anka'da düşünce içim cızz etti.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst