4 Sınır Anahtarlı Devrenin ilk Sınır Anahtarına Geri Dönünce Durma Devresi

qoqobikare

Üye
Katılım
8 Eki 2018
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba A-B-C-D 4 FARKLI SINIR ANAHTARI START BUTONUNA BASILDIĞINDA MOTOR İLERİ HAREKET EDECEK A NOKTASINA GELDİĞİNDE 2 SANİYE BEKLEYİP İLERLEYECEK B NOKTASINA GELDİĞİNDE 3 SANİYE BEKLEYİP İLERLEYECEK C NOKTASINA GELDİĞİNDE 4 SANİYE BEKLEYİP İLERLEYECEK D NOKTASINA GELİNCE 2 SANİYE BEKLEYİP A NOKTASINA GERİ DÖNECEK YOLDA DURMAYACAK A SINIR ANAHTARINA ÇARPINCA DEVRENİN DURMASI LAZIM AMA BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM YARDIM EDEBİLCEK BİRİLERİ VAR MI?
ddddddddddddddd.PNG
 

Ekli dosyalar

  • Finish.esc
    54.6 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba önce forum içi arama yaptınız mı, arka arkaya mesaj yazmayıp beklemelisiniz, ilave yapacaksanız düzenle butonuna basıp mesajınızı düzenleyip kaydedin.
 
Araştırma yaptım ama işime yarayacak bir devre vs bulamadım.
 
Güncel
 
En son ki d sınır anahtarı ile bir kontaktör sürekli enerjili kalsın Bu kontaktör tüm sınır anahtarlarına giden enerjiyi kessin sonra a noktasına geldinde motor durması için de a ve d noktasına baglanan kontaktörler ilede durdurma yaparsın
 
O söylediğini yapmak kolay da tasarımda hatanız var. Start butonuna basılmasa dahi sınır anahtarlarından her hangi biri basılı kalırsa motor yine ileri yönde hareket eder. Öncelikle bu hatayı düzeltmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst