4 KW Motor Yıldız Üçgen yolverme yardım?

problemi bugun çözdüm sonunda.düz zaman rölesini değiştirdim yıldız-üçgen röle kullandım.motor gayet güzel çalışıyo.anlamdığım düz zaman röleside olsa yıldız ile üçgen kontaktörlerinin önüne birbirlerinin kapalı kontağını koydum zaten çakışma olmaması lazım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
zaman rolesi ile ilgili bir sorun degil bence kumandanda bir sorun olsa kumanda sig. atar fakat sen direk fazları çakıstırıyosun yani sorun senin guc devrende arkadasların dedigi gibi th serisi kontaktorler genelde kuamanda kontaktorudur tf serisi kontaktörler güç kontaktörüdür guc devrende yıldız ucgen veya m kontaktorunde faz sırası yanlıs baglamıs oal bilirsin veya motor klensinde yanlıs bağlamış ola bilirsin
 
dostum 3th serisi kontaktörler yardımcı kontaktörlerdir.Bu yüzden bu kontaktör ile motor süremezsin.4 KW motor için siemensin önerdiği kontaktör 3RT1015.3rt1016 Ancak bildiğim kadarıyla fiyatı 45-50 lira arası.bunun yanısıra3tf40veya 3tg10 da kullanabilirsin.kontaktörün sol tarafında AC400v 4 kw yazan başka marka bir kontaktörde kullanabilirsin
 
7,5 kwlık kompresöre 6 sn süre verdim üçgene geçmesi için ona göre sen artık ayarla üçgen süresini. bide arkadaşların dediği gibi normal güç kontaktörü kullanman gerekecek. yardımcı kontaktör değil. kullandığın kontaktörün üzerideki etikette AC3 400 V 4 KW yazını gör.;)
 
elk 46 benzer bir olay başimdan gecti eger montajın dogru ise zaman rölen belki kısadır bide 10 sn üstü yap dene
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst