4 KW Motor Yıldız Üçgen yolverme yardım?

aslında bunu ölçmüştüm ampermetre ile. ama zaman rölesini ayarlamadan çalıştırdım motoru.keşke kumanda devresini denerken ayarlasa idim zamanı 3 sn bile sürmüyodu normal akıma ulaşması.eğer prob bu ise giden kontaktörlere üzülürüm
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kazandıgın tecrubeye sevın derım
bazı seylerı kazanabılmek ıcın her elektrıkcı fıre verır ben hatasızım dıyen yalan soyler
bılemeyız belkıde baska bır ufak ayrıntı vardır
gormeden net cevap vermek zor
 
doğru evet.kitaplarda yazanla değilde tecrübe ile öğreniliyo herşey.yaparak yaşayarak öğreniliyo.paylaştığınız bilgiler için gerçekten size çok teşekkür ederim:) umarım yarın çözerim bu problemi.bu arada adım kenan.kayseriden..
 
arkadasım 3TH42 53-0AP0 kontaktör yardımcı kontaktördür kontaklarından gecirebilecegin akım 5 amperdir. motor ilk yol vermede normal yol alıyor diyorsun ikincide kontaktör kontakları yapışıyor ise motor 4 kw lık motor yaklaşık 7.1 amper çeker kumandada problem yoksa uygun kontaktör kullan
 
sn elk46
yıldız kontaktör ile üçgen kontaktörü elektiriksel kilitleme yapın.birinin bobin akımı diğer kontaktörün kapalı kontağından geçsin.sanırım sorununuz ortadan kalkacaktır.kolay gelsin
 
Bildiğim kadarı ile 4 Kw'lık motorun üçgen yerine, yıldız çalışması gerek...Okulda deneme amaçlı demişsin o zaman daimi olmadığından sorun olmaz diye düşünüyorum...Gelelim panodaki sıkıntıya motoru bağlamadan kontaklar yapışırsa mühürleme hatası, motor bağlı iken yapışırsa U.V.W...Z.X.Y... sıralama hatasıdır...
 
Benim anladığıma göre fazlar da çakışma oluyor. Ve kontak yapışıyor. Sorun Güç Devresinde. Motor yıldızda sağa dönerken üçkene geçtiğinde sola dönmek istiyor ve sigortalar atıyor.
 
sorun güç devresinde demiştim. Düzeltiyorum. Sorun hem güç devresinde hem kumanda devresinde.
yıldız kontaktörle üçgen kontaktörü arasında mühürleme hatası var.Motorun yıldız kontaktörü devreden çıkmadan üçgen kontaktör devreye giriyor ve kontaklar yapışıyor.
Yapışmadan sigorta atması Yön sıralamasının doğru olmaması R.S.T uçalrı motor uçlarına karşılıklı gelmesi. u.v.w z.x.y u ucuna R ise z ucunada R fazı Gelecek şekilde.
 
kontaktörleri değiştirdim bugun.federalin 7.5 KW lık kontaktörlerini kullandım.ilk önce normal çalıştı.yani yıldızda çalıştı.5 sn sonra üçgene geçti. herhangi problem olmadı.ama stop ettim tekrar çalıştırdım ama yine üçgene geçerken aynısı oldu.otomat attı. anlamadım aynı pano bazen çalışıyo ama bazen çalışmıyo. elektriksel kilitlemeyi yaptım kumandada.yıldız ile üçgen kontaktörlerinin önüne birbirinin kapalı kontaklarını koydum.kumanda devresinde problem yok normal çalışıyo.faz sıralarını kaç kere kontrol ettim.zaten sıra anormal olsa bazen çalışır bazen çalışmaz değilmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst