4 eksen cnc için tespih imamesi çizim programı

Sadece bilgilendirme için , mastercam böyle şeylerde çizebilir kalıbınıda çıkarabilir işleyebilirde üstüne ayrıca aynı artcam kabiliyetinde art modülü vardır.

Tabii yüzey modellemede yukarıda arkadaşın dediği gibi Catia nın yeri ayrı.
Aynı şirket ama işte , solidworks de iyileşti.
Yakın zamanda bir hocamızın ( Ahmet Mikâil YAZICI) yüzey modelleme ile ilgili dersleri bu işleri sevenler için çok iyi bir eğitim vasıtası , bu vesile ile kendisine teşekkür ederim.
İlgililerin bilgisine...
 
flp3n.jpg

buda aynı imamenin mineli örneği
Merhabalar;
Arkadaşım valla Rhineceros bilen bir arkadaşla ilk defa karşılaşıyorum bence bunu forum olarak değerlendirelim bu sayede bu program hakkında daha fazla bilgi edinmiş oluruz.
Sizin fikriniz nedir?
Ders eğitim videoları vs... ?
 
fp5qf.jpg


fp5qw.jpg


fp5r3.jpg


fp5rg.jpg



bunlarda yaptığım işlerden bir kaçı bunu gibi 100 lerce var biz rhinoıcerosun üzerine kurulan gemvision matrix kuyumculuk
ekletisiyle kullanıyoruz ama program zaten aynı programlar matrix lisanslı olduğunda çok tercih etmiyorlar ama ticari amaçla kullandığım için lisanslı kullanmak zorundayız bu programlar yapcaklarınız sadece sizin aklınızla sınırlı herseyi çizebilirsiniz sadece kabartma ve rölyeflerde yani çiçek veya hayvan figürlerinde tam sonuç alamıyorsunuz ama program genel olarak benım butun isteklerımı karşılıyor
 
bu iş için 4 eksen bir program ve cnc ye ihtiyaç yoktur. 3 eksen yeterlidir. x,z ve y eksenini döndürüceksiniz. yatayda hareket eden bir tabla yada eksen olmayacak. Buda demek oluyorki 3 eksen bir çizim yeterli. Yuvarlak olan çizimi yatayla açılmış olarak çizip kodu makineye göndermek bu şekilde yeterli olur y ekseni hareket edeceğine parçayı dönderir.
 
yani çok eksen olupda ne olacak ki ?
Altı üstü ne yapılabilirki çok eksenle ?




 
@gznfrylmz çizimlerin çok başarılı arkadaşım tebrikler. Bende artcam kullanıyorum. Rhino'yu da öğrenmeyi düşünüyorum hoşuma gitti çizimler. Yüzük tasarımı değilde işleme ile ilgili bilgisi olan varsa bir sorum olacak. Bir arkadaşımda 4 eksen cnc var yüzük işlemesi yapıyor. cnc yi çalıştırdığı programdan memnun değil, yeni bir program arıyorum.

Bu cnc yi satan arkadaş bilgisayara her format atışınızda programı kurunca şifre istiyor ve şifreyide her seferinde parayla satıyor. Ayrıca programda pek kullanışlı değil. Ben daha önce 3 eksen cnc de mach3 kullanmıştım. Artcamde çizip gcode a çeviriyorum sonrasında makinaya işi gönderebileceğim bir program arıyorum.
 
hocam valla çzim hakkında yardımcı olurum ama inan cnc programlar hakkında pek fazla bilgim yak işlediğin yüzükler nasıl alyans yapıyorsunuz sanırım yuzeysel benımkı gibi degildir ben bunları projet yada invision da üretıyorum yığma teknığyle umarım burdakı daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır sana
 
4 eksenli cnc nin 3 eksenden farkı nedir 3 eksende kullandığımız g kodları 4 eksende farklı mı?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst