4 bölge sürücü

Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 4 bölge sürücü ne amaçla kullanılır özelli gi nedir bi sürücüye bakıp kaç bölge oldugunu nerden anlarız
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
4 bölgeli sürücü bir Dc motorda, motorun yön değişimini sürücüden yapılabilmesi için kullanalır.Tek bölgeli Dc sürücülerde motor sadece bir yönde döner ve yönü değiştirmek için Dc motor sargılarının bağlantı uçlarını değiştirmek zorunda kalırsanız.Dört bölgeli olup olmadığı sürücünün üstünde yön değiştirme parametresinin olup olmadığından yada içine bakarak; tek bölgeliye göre daha fazla Igbt yada tristör olup olmadığına bakılır.4 Bölgeli sürcülerde en 6 adet igbt veya tristör bulunur.Tek bölgelide ise bunun sayısı 6'dan azdır.
 
siemens bazı modellerinde üstüne ek kart takılıp birde igbt eklenip değiştirlebiliyor.Bunu sürücünüyü aldığın yerle konuşman gerekiyor yada o sürücünün temsilcisiyle.Ama tek bölgeli sürücüyü gerekli kontaktör devresi yaparak istersen yön değiştirme işlemi yapabilirsin.Ama dönme yaparken motoru durdurup biraz beleyip yön değiştirme yaptırman gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst