4-20mA/ppm Datalogger arıyorum

speedy0975

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
97
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar.

Konuya tam hakim değilim.4-20mA çıkış veren üniteden çıkan değerleri ben ekranda ppm olarak görüyorum.Bu değerleri pc.ye aktarıp bir excel dosyasında toplamak istiyorum.Bunun için gerekli datalogger arıyurm.Bu cihaz ve donanımı nasıl bişeydir ve bana ortalama kaça mal olur.Ölçüm olarak ozon değeri ölçüyorum.Bu değerleri pc.ye aktarıp geçmiş değerlerin dökümanını tutmam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.
 
elektronıkcılerde bulabılırsın
 
Merhaba,

Kullandığınız cihazda seri port/usb/ethernet gibi herhangi bir çıkış bulunmakta ise bu çıkışı kullanarak bilgisayarınıza veri gönderebilirsiniz.Eğer cihazdaki bu tip çıkışa sahip değilse 4-20mA çıkışınızı bir kart ile okuyup seri port üzerinden bilgisayara gönderebilirsiniz. Yapacağınız/Alacağınız kartta 4-20ma bir işlemci tarafından okunup, değerlendirilir, ve uygun bir protokol ile bilgisayar gönderilir. Geri kalan işler, bilgisayar programının gönderdiğiniz verileri işlemesidir.
 
Cevap konusunda geç kaldım kusura bakmayın.

Kullandığım cihazdan 4-20 mA çıkış mevcut ve bir analizatör sayesinde bunu ben lcd ekranda ppm değerinden görüyorum (bir converter sayesinde)İşte tam burada ben araya girip bu 4-20 mA değerlerini alıp pc.ye yine ppm olarak kaydetmek istiyorum.Çevreden bulduğum bir kaç cihazda fiyatlar uçuk durumda. Bir firma bana 280 € + KDV fiyat istedi ki bu çok fazla.Ben makul bir cihaz arıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst