3RW3016-1BB04 Hk.

Merhabalar, işletmede 40 yıllık bir panoyu revize etmek için çalışıyorum, 3.7 kW ana motor ve zamanında termik sürekli atıyor diye iptal etmişler, baktığım zaman demaraj akımı çok yüksek ve termik koyduğumda attığını gördüm, 3RW3016-1BB04 siemens soft starter alsam bu işlemi rahatlatmış olur muyum? eğer bu soft starteri kullanırsam harici termik atmama gerek var mı ? teşekkürler

Merhabalar, işletmede 40 yıllık bir panoyu revize etmek için çalışıyorum, 3.7 kW ana motor ve zamanında termik sürekli atıyor diye iptal etmişler, baktığım zaman demaraj akımı çok yüksek ve termik koyduğumda attığını gördüm, 3RW3016-1BB04 siemens soft starter alsam bu işlemi rahatlatmış olur muyum? eğer bu soft starteri kullanırsam harici termik atmama gerek var mı ? teşekkürler
3.7 kW büyük bir motor değil. Devre elemanları değerinde kullanılmışsa problem olmaması gerekir. Eleman değerleri normalse motorun fiziksel sorunu üzerine çalışma yapmak gerekir.

Motor yükü nedir?
Motorun yük akimi nedir?
Motor ne kadar surede nominal akima ulasiyor?
Termik bilgileri nedir?

Tarak makinesi, etiketi attığım gibi 8,2 çekiyor, kalkışta eğer boşta ise 30saniye yük altında ise 50 saniyeye yakın 11 amper seviyerlinde çekiyor, devrini aldıktan sonra 3.2-4 amper arası değişmekteWhatsApp Image 2025-04-21 at 14.16.37.webp

Termik sınıfını ! değiştirmek gerekebilir.

Ekli dosyalar

• TERMİK AÇTIRMA KARAKTERİSTİKLER 1.webp
    TERMİK AÇTIRMA KARAKTERİSTİKLER 1.webp
    61.4 KB · Görüntüleme: 5
  • TERMİK SINIFLARI 2.webp
    TERMİK SINIFLARI 2.webp
    48.6 KB · Görüntüleme: 5
  • TERMİK SINIFLARI 3.webp
    TERMİK SINIFLARI 3.webp
    56.2 KB · Görüntüleme: 5
iptal edilen termiğin marka, model ve set değerini öğrenebilir miyiz?

gördüğüm tarak makinelerinde o devasa tamburu hareket ettirmek için özel dahlender motor kullanıyorlardı. akım verilerinize göre class 10 bi termik bile iş görmesi gerekir. eğer stoğunuzda varsa yeni bi termikle yol vermeyi denemenizi tavsiye ederim.

eğer illa yumuşak yolverici kullanacaksanız 5,5kW olan modeli seçmeniz yararınıza olur. belirttiğiniz model yumuşak yolvercinin aşırı yük koruması yok. o yüzden mutlaka termik koruma yapmalısınız. burda da tavsiyem 7-10A aralığında motor koruma şalteri kullanmanızdır.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri