3f motor yıldız üçgen bağlantı

Buradaki ifadede ucgen motorun yildiz ucgen kaldirilabilecegi konusunda hem fikirdik.bu 3 kw motorda yildiz baglanti yapilacagi bilgisi var.

Dolayisiyla yildiz ucgen kaldiramazsiniz
sadece 3 damar ile yıldız bağlayacağım? diğer yandan orda 230V da var ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
3 damarin anlami 3 fazdir.koruma icin topraklama cekersen iyi olur.ya 4.damari kullanirsin.ya da motorun oldugu yerin yaninda bi topraklama seridi vs varsa oraya irtibatlandirabilirsin.

Hocam ucgen 230 yildiz 400 yaziyor.230 kafanizi karistirmasin tek faza degil 3 faza bakacaksin.bizim 3 faz gerilimi 380 olduguna gore bizim icin gecerli olan yildiz baglanti
 
3 (kw) kilovatın altında 380 volt motorlarlarda yıldız, 4 kw ve üstü motorlar üçgen bağlanır, yıldız üçgen olayı yüke göre yol alma kolaylığı sağlamak için tercihe göre bağlanır bu'da 4 kw ve 11 kw arası motorlar içindir 15 kw ve üstü yıldız üçgen veya alternatif yollarla devreye alınır.
 
Motor etiketinde üçgen 380 yazan motorlar yıldız ucgen yolverilebilir. Yükün durumu da onemli. Fan türü yükler yıldız ucgen yada softstarter ile yolverilmelidir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst