3D printer ile PLC haberleştirmek mümkün mü?

Erdiko'o

Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
27
Merhabalar,

Creality Ender 3 V2 yazıcım ile siemens s7-1200 PLC haberleştirmek istiyorum. Siemens'ten kontrol edebiliyor muyum, verileri görebiliyor muyum, G-code'a ulaşabiliyor muyum bunu görmek istiyorum.
Ancak hiç bir şekilde başka bir yazıcıyla bile yapılmış bir örneğini göremedim.
Bu sayede ağ üzerinden de çıktı komutu verebilirim. bunu başka şekillerde de yapabilirim tabiki ama PLC üzerinden yapabilmek istiyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba, bunun için öncelikle yazıcınızın seri portu varmı var ise okuma yazma yapılabilecek adreslere erişim varmı bunları öğrenmeniz gerekiyor sanırım, g code lara ulaşabileceğinizi sanmıyorum g code u yazıcınızın programı kontrol ediyor ve bunu seri haberleşme ile paylaşmak açıkçası özel bir talep diye düşünüyorum. Ayrıca makinenin işlediği binlerce satırlık g code ları o hızda plc den almak yada plc ye göndermek biraz profesyonellik işi diye düşünüyorum,bu konuyu bende takip edeceğim profesyonel arkadaşların yorumarını bekliyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,502
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst