380vac/24 vdc güç kaynağı

hekır

Üye
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar şu piyasada çokça bulunan 220 ac girişli 24vdc çıkışlı güç kaynaklarını kullanıyorum ama şantiyelerde çalıştığım için hep nötr problemi yaşıyorum 380 vac girişli 24 vdc çıkışlı güç kaynakları piyasada zor bulunuyor ve çok pahalı ve sadece bir markada var şu 220 girişli güç kaynağını bir şekilde 380 de çalıştıramaz mıyım böyle birşey yapan deneyen veya önerisi olan var mı ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
TrAfoyu satın alıp ,( 380 / 24 v.ac,(İhtiyacına göre ... kVA ) köprü diyot ve kondansatörle kendiniz güç kaynagını elde edebilirsiniz. Tabii, SMPS gibi spesiyal bir güç kaynagı kullanmıyoranız.
 
bu yöntemi
TrAfoyu satın alıp ,( 380 / 24 v.ac,(İhtiyacına göre ... kVA ) köprü diyot ve kondansatörle kendiniz güç kaynagını elde edebilirsiniz. Tabii, SMPS gibi spesiyal bir güç kaynagı kullanmıyoranız.
Bu yöntemi kullanamam plc gibi hassas cihazlar var ancak bugün yeni bir şey denedim sorun yok gibi 2 adet güç kaynağını seri bağladım çıkışlarıda parelel bağlayım aynı akımı çekmelerini sağladım bakalım ne olacak
 
merhaba 2 güç kaynağını seri bağladım çalışıyor ancak bazen kesme yapıyor tek güç kaynağını nasıl 380 v girişli çalıştırabilirim bununla alakalı çalışan yokmu bilgisi olan varmı
 
24 voltta çekmek istediğiniz akım nedir? Yukarıda sayın YaşlıUzman'ın önerdiği şekilde bir izolasyon trafosu ile sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Önemli olan uygun güçte bir trafo temin etmenizdir.
 
İlk önce 380 VAC yi 220 VAC ye çevirecek bir transformatör almanız lazım zaten bu gibi transformatörler piyasada çokça satılıyor. Daha sonra aynı normal güç kaynağında olduğu gibi 3 faz transformatör den aldığınız 220 VAC yi direkt 220 VAC transformatörüne bağlayacaksınız fakat bu gibi sistemlerde bir takım kayıplar olacaktır onuda akıldan çıkarmamak lazım :)

 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst