380V motoru 220V ile çalıştırmak

arkadaşlar yapılan bu deneylerde fayda güdelim 3 fazlı bir motoru neden kondansatör yardımı ile faz nötür çalıştıralım kısaca yazarmısınız

herhangi bir şekilde elimizde olan 3 fazlı motoru 3fazlı şebekenin olmadığı yerlerde çalıştırmak için bu yöntem kullanılır fakat motor gücü 1/3 oranındadır. gelişen teknoloji ile birlikte sürücü sistemleri ile birlikte bu tip motorların tam gücünde kullanılması imkanı vardır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İnverterle bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz hem kademeli hemde sorunsuz. :p
 
invertöre verilecek parayla 2 tane bir fazlı motor alınır
 
Arkadaşlar herkese Selamun aleyküm...

Birçok kitapta ve birçok sitede hatta burada bile ekteki resim gibi bir devre ile 380VAC motoru 220VAC ile çalıştırabileceğimiz söyleniyor önemli olan nokta kondansatör seçimi evet sitede o tablo da var o tabloyuda ekleyeceğim ama motor çalışmıyo acaba neden sizce bu katalog yanlış mı ?

Diğer taraftan başka bir elektrikçi arkadaş olayı çok farklı bir şekilde çözmüş hatta incelediğimiz zaman motor bobinlerini tam olarak 2 ye bölmüşcesine bi durum çıkıyo ve bi daimi kondansatör bide ilk kalkındırma kondansatörü koyuyo motoru iki yönede çevirttiğini söylüyo ustalar bu olayın aslı nedir ya bu benim çizdiğim şekildeki motorun çalışmadığını başka bi arkadaş daha söylemişti bu işin gerçeği ne ?

motorunuzun çalışmama sebebi motoru üçgen bağlamanızdır.Yıldız bağlantı yaparsanız sorunu çozmüş olursunuz.
 
arkadaşlar yapılan bu deneylerde fayda güdelim 3 fazlı bir motoru neden kondansatör yardımı ile faz nötür çalıştıralım kısaca yazarmısınız

O alanda 380 v olmadığı için . işletmede 380v aspiratör fanlarına ayak yapıp vantilatör olarak kullanmışlar . bunları 220 ye çevirdiğimde istediğim yere götürüp takabilirim aksi halde zaman kaybı + daha tehlikeli.
 
merhaba,
elimizde 3kw 1400d/d motor var.
bunu 220v ile çalıştırmak istiyoruz.
ne kadarlık bir kondansatör kullanmamız gerekiyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst